Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika malgorzata

Przez konia zjadane chętnie, szybko się namacza, jednak wygąd jest mało atrakcyjny, drobne granulki, przypominajace nieco koci zwirek, a przy tym nie wygląda to na susz z traw i lucerny (kolor raczej pryzpomina otręby lub tekturę), na opakowaniu nie ma podanego dokladnego skladu! kontaktowalam sie rowniez bezposrednio z producentem i nie byli mi w stanie udzielic odpowiedzi na pytanie o sklad. Dla mnie podawanie koniowi czegos czego sklad jest nieznany jest conajmniej nierozsadne, wiec zrezygnowalam ze skarmiania tej paszy, a z całą pewnoscia susz z traw i lucerny to nie jedyne skladowe, bo wyglad granulek to wyklucza...

Opinia dodana 21 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

super zabawka, bardzo wytrzymała

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Ładne musli, koń wygląda na nim dobrze. Niewątpliwą zaletą jest dobry skład i brak melasy, choć oczywiście nie jest w związku z tym równie chętnie jedzone jak musli melasowane, ale wygląda na to, że smakuje. Polecam też balancer builder z nuby (bez dodatku owsa).

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Fajna idea tych lucernowych granulek, dzięki którym sieczka nie jest pylista. Wygląda i pachnie ładnie, jednak jest naprawdę twarda i w porównaniu np z lucerną z hartoga. Kolejny minus to fakt, że mój koń nie specjalnie chce ją jeść, zostawia na dnie żłobu, chętnie je tylko te granulki.


+
Zalety:
granulki
nie pyli
dodatek oleju
-
Wady:
twarde, "ostre" kawałeczki
niechętnie jedzona
mały worek (15kg)
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo chętnie zjadane przez mojego wybrednego konia (w przeciwienstwie np do trawokulek z prolinena, ktorych nie tknie niezaleznie czy poda sie je namoczone, czy na sucho). Również bardzo ekonomiczne, z standardowej 1 miarki po namoczeniu robi się prawie całe wiaderko. Można zaserwować je jako przyjemny ciepły posiłek co stanowi fajną alternatywę dla meszu. Dobry skład, samo zdrowie. Bardzo fajny produkt!

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Przyzwoita cena, wygodne wiaderko z miarka w srodku i zapas na dłuższy czas. Polecam

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Ja również suplementowałam preparat przez kilka miesięcy w trakcie leczenia uszkodzenia przyczepu mieśnia międzykostnego. Suplementacja kolagenem stanowiła element wspomagający zasadnicze leczenie komórkami macierzystymi i schock wavesami, więc trudno mi ocenic jednostkowo skuteczność samej suplementacji, ale ubytek zalał się w 3 miesiące i po 6miesiącach koń wrócił do normalnej pracy, także efekt tych łączonych działań moim zdaniem bardzo na plus. Na pewno preparat wart polecenia i na pewno będę go jeszcze stosować w przyszłości.


+
Zalety:
dobry skład
-
Wady:
duże dawkowanie, w sensie duża objętość proszku/dzień, a nie był on najchętniej zjadany przez mojego konia, wiec przemycanie go w tej ilości stanowiło pewien problem, zwłaszcza w okrojonych porcjach dla konia rekonwalescenta.
drugi minus stanowi fakt, ż
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

psy zadowolone, ale dla mnie smród nie do zniesienia niestety. znacznie gorszy niż żwacze, wątroby, tchawice i inne suszone smakołyki razem wzięte

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo dobra jakość, miękka, gładka i elastyczna skóra, staranne wykonanie, zgrabne, niewielkie okucia, stosunkowo gęste dziurki, co uważam za duży plus. Super, polecam!

Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo przyzwoite wodze w naprawdę niskiej cenie. Używam ich już kilka miesięcy i skóra wygląda nadal dobrze, a guma jest miekka i dobrze leży w ręku. Zamawiając je sądziłam, że będzie to umiarkowane jakościowo rozwiązanie tymczasowe, a okazało się, że wodze bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły :)


+
Zalety:
przyzwoita jakość i atrakcyjna cena
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Sklad moim zdaniem bardzo przyzwoity i stosunek jakości do ceny również świetny. Psy jedzą bardzo chętnie, samopoczucie i wyniki dobre.


+
Zalety:
monobiałkowość puszek z serii pure, która sprawia, że są bezpieczne dla psich alergików
-
Wady:
mały wybór "smaków" puszek z linii pure
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Sklad moim zdaniem bardzo przyzwoity i stosunek jakości do ceny również świetny. Psy jedzą bardzo chętnie, samopoczucie i wyniki dobre.


+
Zalety:
monobiałkowość puszek z serii pure, która sprawia, że są bezpieczne dla psich alergików
-
Wady:
mały wybór "smaków" puszek z linii pure
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Musli wygląda ładnie, mój dość wybredny koń zjada bardzo chętnie. Skład jest fajny, tylko minusem moim zdaniem jest tylko spora ilosc melasy w skladzie, sa nawet takie melasowe zlepki w worku


+
Zalety:
chętnie jedzone
-
Wady:
duża ilość melasy
Opinia dodana 08 stycznia 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

lizawka dla konia jest zapewne atrakcyjna, choć sklad (głównie cukier) raczej nie należy dla najzdrowszych. mimo skladu w drodze wyjatku kupilam ją dla mojego konia jako prezent i świąteczny i o zgrozo... uwaga !!! zwilzona konskim ozorem lizawka staje sie niewiarygodnie lepka! kon ocierając się o nią dowolną częścią ciała obkleja się smołopodobną ulepkowatą mazią! mój koń zaaplikował sobie ten ulep na głowie, udzie i ogonie, nie da się nijak zeskrobać tego na sucho, w pocie czoła udało mi się odmoczyć większość zaklejek, ale nie było łatwo, zwłaszcza z uwagi na zimowe termperatury wykluczające generalną kąpiel... zdecydowanie odradzam....


-
Wady:
ryzyko oblepienia konia smołopodobnym ulepem
wysoka cena
sklad - prawie sam cukier
Opinia dodana 26 grudnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

działanie żelu jest odczuwalne na własnej dłoni od razu po smarowaniu, preparat jest też wydajny, jednak zdecydowany minus stanowi fakt, że przez 1-2dni pozostają po nim tłusto-lepkie zacieki na sierści

Opinia dodana 22 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

mało atrakcyjnie wygląda, koń nieszczególnie zachwycony

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

nieszczególnie poręczne, mała pojemność, pokrywka łatwo odpada od reszty, po kilku tyg pokrywka się całkiem zepsuła i wszystko poszlo do smieci

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

jakość bardzo umiarkowana, poduszka w środku szybko się sklepała i odkształciła, pluszowy pokrowiec obłazi intensywnie, suwak w pokrowcu zepsuł się jeszcze przed pierwszym praniem

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

dobry skład, niezła cena, wygodne kapsułki z których można wysypać proszek do michy, pies zjada proszek z jedzeniem bez kręcenia nosem

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

faktycznie długi, ale nie jest bardzo ciężki, także w mojej opinii wygodny i skuteczny

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

szybko zaczeła wyglądać nędznie, bardzo cienka, niestety nie spełnia roli podkładki antypoślizgowej

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

torba jest malutka, ale bardzo wygodna i poręczna, przyzwoity stosunek jakości do ceny

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

psy niechętnie z niej piją mając obok miskę tradycyjną, pojemność taka sobie, niewygodnie się wyje i napełnia

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

chętnie konsumowane, myślę, że stanowią ciekawe urozmaicenie przez nietypowy skład i niecodzienną konsystencje (twardo-kruche), ale rozmiar jest tak mały, że nawet 5kg psu starczają dosłownie na na 10sek

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

atrakcyjna cena, lizawka duża, sól wydajna i trwała

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo baaaardzo wydajne, przyzwoity skłąd i cena, fajne urozmaicenie konskiej diety

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

cena owszem atrakcyjna i idea trawokulek jako produktu jak najbardziej słuszna, ale niestety moj kon kategorycznie odmówil ich spozywania, łacznie z tym, że wybierał pracowicie musli i sieczkę ze żłobu zostawiając tawokulki. nawet w wersji na mokro z meszem odnosi się do nich bardzo sceptycznie...

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

wydajna, duży wór, sieczka ładna, pachnie przyjemnie, jakość wydaje się być fajna, niestety koń nie wykazuje większego entuzjazmu na jej widok


+
Zalety:
wydajna
duze opakowanie
niemelasowana
jakosc
-
Wady:
prawdopodobnie mała smakowitosc
Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

cena atrakcyjna, objętość spora, sieczka wydajna, jedzona chętnie. minusem jest ubogi skład i jednak fakt, że jest to sieczka dość bogato melasowana

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 1)

dobra jakość, ładne wykonanie z dbałością o detale typu sprzączki, czy szwy, ładne matowe elementy metalowe, ładna stonowana kolorystyka, rozmiarówka standardowa, nieprzemakalność potwierdzona. Wadę stanowi fakt,że mimo sporej regulacji z przodu na koniu z większą szyją robi się ciasna w klatce

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

materiał jest super, choć bardzo cieniutki, ale dobry jakościowo i nieobłażący. rozmiarówka standardowa, derka nieźle leży, złożona zajmuje bardzo mało miejsca w pace. niestety minus stanowi fakt, że niewygodnie się zakłada, strasznie dużo rzepów, które czepiają się siebie nawzajem,a jeszcze trzeba je przewlekać przez plastikowe szlufki... pasy krzyżowe pod brzychem zapinane na karabińczyki co jest fajnym rozwiązaniem.

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo atrakcyjna cena, dobra jakość, ładne wykonanie, kontrastowe odważne kolory, odpowiednia rozmiarówka, wygodna regulacja, świetnie piorą się w pralce, znoszą ciuranie padokowe od wielu miesięcy i nadal sa w doskonałym stanie

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

cena i pojemność atrakcyjne, olej jest wydajny, niestety koń podchodzi do niego z pewną niechęcią co nie zdarzało się do tej pory gdy serwowałam jej inne oleje lniane, a także sojowe, rzepakowe, czy dowolne inne

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

za tą cenę całkiem przyzwoite rękawiczki, materiał trochę sztywny, więc chyba lepiej wziąc troszkę większy rozmiar

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

cena i jakość na plus, niestety pasek jest za krótki i przez to nie spełnia zbyt dobrze swojej roli

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

dobra jakość, wygodnie się je czyści, mozna bardzo elegancko je wypucować zwykłą wilgotną szmatką, leżą nieźle, trwałość moim zdaniem większa niż eskadron allround, bardzo mocne rzepy, cena moim zdaniem bardzo atrakcyjna w stosunku do jakości

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

dobra jakość, wygodnie się je czyści, mozna bardzo elegancko je wypucować zwykłą wilgotną szmatką, leżą nieźle, trwałość moim zdaniem większa niż eskadron allround, bardzo mocne rzepy, cena moim zdaniem bardzo atrakcyjna w stosunku do jakości

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

chyba jednak za duże jak dla małego psa, przynajmniej mojego (5kg)

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Preparat bardzo wygodny w użyciu i wydajny, pianka dobrze się nakłada i rozprowadza, nie jest lepka, nie pozostawia zacieków na końskich skarpetach, ładnie pachnie. Pytanie tylko, czy działa, bo w przeciwienstwie do większości innych preparatów nie powoduje żadnych specjalnych odczuć na skórze dłoni po nałożeniu, działanie jeżeli jest to musi być widocznie znacznie bardziej subtelne


+
Zalety:
wygodna forma
duża wydajność
-
Wady:
cena
Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Cena znacznie mniej atrakcyjna niż dostępne w hurtowniach paszowych łuski w większych opakowaniach typu 30kg, ale jakość zdecydowanie na plus. W przeciwieństwie do hurtownianych łusek te z pro-linen nie są zanieczyszczone, ilość pyłu/miału jest minimalna, worki są dość wygodne, lekkie i poręczne. Koń zjada bez kręcenia nosem i dokładniej przeżuwa.


+
Zalety:
dobra jakość
-
Wady:
cena/kg
Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

całkiem niezła cena jak na dietę weterynaryjną, zarówno puchy jak i chrupki przyzwoitej jakości i dość chętnie zjadane przez psa, choć w przypadku mojego nie tak chętnie jak puszki royala hepatic, czy hills l/d

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

jak na dietę weterynaryjną musi być dość smaczne, bo pies zjada chętnie, cenowo i objętościowo wychodzi ok jak na wątrobówkę, choć skład gorszy niż l/d hillsa

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

cudoo

Opinia dodana 21 kwietnia 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Fajna jakościowo i baaardzo wydajna, ale niestety monoskładnikowa i umiarkowanie atrakcyjna cenowo.

Opinia dodana 26 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

dobra jakość, dobra cena i worek naprawdę spory

Opinia dodana 26 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Rewelacja!

Opinia dodana 26 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Rewelacja, jak zresztą wszystkie pasze Red Millsa

Opinia dodana 18 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

zupełnie przyzwoite musli. za taką cene to bardzo dobry zakup.

Opinia dodana 18 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

super super super

Opinia dodana 18 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Niestety bardzo niechętnie jedzona. Na sucho koń nawet nie tknął. Efektów też nie zauważyłam niestety.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo polecam!

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bez rewelacji

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Używam jako ciasteczek i bardzo sobie chwalę

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Mój koń dostawał podczas kilkumiesięcznego postoju po operacji skrętu jelit. Muszę powiedzieć, że mimo 2, czy 3 miesiecy spedzonych praktycznie tylko w boksie zachowywał się przyzwoicie, nie był nadmiernie pobudzony.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dodson jak zwykle bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o jakość paszy, natomiast cena niestety umiarkowanie atrakcyjna.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dla mnie pasza super, gorzej z ceną :)

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dobry skład, konie jedzą chętnie, cena przyzwoita. Dobra dla starszych koni. Polecam.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Fajne musli w przyzwoitej cenie, ale niestety 15kg to naprawdę mało.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Skład nie powala, ale to przyzwoity granulat w bardzo dobrej cenie. Konie jedzą go chętnie.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

moje konie niestety nie jedzą zbyt chetnie, na mokro owszem, ale na sucho zostawiają. widocznie smakowitość wymaga dopracowania.

Opinia dodana 28 września 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo zle skrojona, spada, zsuwa sie, zdecydowanie zbyt duze wyciecie z przodu

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

moje konie nie jedza zbyt chetnie

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo polecam. jest naprawde dobry i bardzo ekonomiczny.

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Moim szczurom nie smakowalo

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Niska, niezbyt dobrej jakosci, absolurnie nie nadaje sie dla szczurow i krolika. Moze dla swinki/chomika bylaby ok.

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (2 / 0)

Bardzo funkcjonalne opakowanie (naprawde duzy plus za taki pomysl) i psu bardzo smakuje.

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zdecydowanie ulubiona karma moich chlopakow

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

moje szczury nie przepadaja, może dlatego, ze ma troche odstręczający rybny zapach

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

moj pies niestety nie przepada i jest to jedna z niewielu karm, ktorych nie chce jesc

Opinia dodana 03 kwietnia 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie