Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika chela

ciasto dla zapracowanych właścicieli koni

Byłam nieco sceptyczna... przed podaniem, sama sprawdziłam, czy "ciasto" jest jadalne.
Jak na mój gust to trochę smakowało lukrecją (a może to kozieradka???). Najważniejsze, że solenizant był zadowolony i koledzy ze stajni również :-)
Torcik trochę kiepsko się kroił, bo z wierzchu był twardy i kruszył się na kawałki (miękkie w środku) a nie na plasterki. To jednak w niczym nie przeszkadzało zaproszonym gościom w delektowaniu się przysmakiem.
Jeśli nie jesteśmy bakery master chef, to jest to dobry wybór - zostanie doceniony przez konsumenta.


+
Zalety:
smakuje koniom
ładny zapach
-
Wady:
trochę twardy - nie kroi się łatwo
kolor spalonego ciasta
Opinia dodana 02 maja 2019.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Nie z bardzo

Choć jesteśmy fanami Baileysa, to akurat ta sieczka nie przypadła mojemu koniowi do gustu.
Nie chciał jej jeść :( musiałam ją zmieszać z inną, którą lubi, żeby raczył ruszyć. W naszym przypadku bardziej sprawdza się Bayleys Ultra grass.


+
Zalety:
wydajna
-
Wady:
nie smakuje
Opinia dodana 25 marca 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Przepyszna

Zgadzam się z Kamą. Sieczka przepięknie pachnie. Konisko wciąga ją ze smakiem (koledzy z boksów obok zazdroszczą).
Po miesiącu, sierść wygląda pięknie - zdrowa i błyszcząca. Właśnie zmieniamy futro na wiosenne i mam nadzieję, że sieczka spełni nasze oczekiwania. Na kopyta musimy jeszcze poczekać...


+
Zalety:
pachnąca
smaczna
wydajna
-
Wady:
brak
Opinia dodana 25 marca 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Sprawdza się

Koń zachwycony. Zastąpiłam tą paszą brudny owies i wreszcie śpię spokojnie. Koń jest zadowolony, bo pasza mu smakuje (mieszam z sieczką). Konisko ma piękną sierść i siłę do pracy, ale bez szaleństw. Czyli OK. Polecam.


+
Zalety:
wydajna
smaczna
gaje siłę do pracy (bez szaleństw)
-
Wady:
nie zauważyłam
Opinia dodana 25 marca 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Wygodny i estetyczny

To nagłówek, na który czekał mój koń! Po zachowaniu widać, że mu pasuje. Pięknie się układa i nie naciska na uszy - to w końcu Anatomic :) - a skóra jest dobrej jakości. Nagłówek posiada trzy paski. My jeździmy bez nachrapnika, więc używamy tylko dwóch - trzeci pasek zwisa luźno, lecz nie odstaje i w niczym nie przeszkadza. Nawet trudno dojrzeć, że jest. Ewentualnie można go odciąć...
Polecam.


+
Zalety:
krój
jakość wykonania
-
Wady:
na razie nie ma
Opinia dodana 10 lutego 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Piękny i praktyczny

Ostatnio BR postawiło na wzornictwo. Efekt - zastosowano nie tylko piękne w kolorze materiały (ta czerwień jest w 100% czerwienią), ale również wytrzymałe i dobrej jakości. Kolor się nie spiera (sprawdziłam) a czarna tkanina pod spodem fajnie odciąga pot z końskiego grzbietu.
Krój czapraka uwzględnia wysoki kłąb, więc nie opiera się i nie uciska co jest bezsprzeczną zaletą. Dla mnie ważne są również rzepy przy paskach przy popręgu, które w tym modelu są.


+
Zalety:
krój dla "wykłębionych" koni
praktyczny
dobrej jakości
-
Wady:
nie ma
Opinia dodana 10 lutego 2018.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

PORAŻKA

Przyznaję rację Demo. Te trawokulki są beznadziejne, przynajmniej w opinii moich milusińskich. Mój koń już po pierwszej degustacji spojrzał się na mnie z politowaniem i nie tknął. Nawet zmieszanie ich z dobrym musli nie pomogło. Wybrał musli, trawokulki skrzętnie pomijając.
To chyba starczy za całą recenzję.


+
Zalety:
brak
-
Wady:
konie nie chcą jeść, czyli do bani
Opinia dodana 05 listopada 2017.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Łąka w zimie!!!

Kupiłam worek na jesieni. Jak tylko go otworzyłam konie z całej stajni zaczęły wyć... każdy chciał spróbować.
I faktycznie nie było żadnych krytycznych uwag od konsumentów.
Pięknie pachnie, jest zielona, ma długie źdźbła a 12 kg to naprawdę duża paka. Bardzo dobrze sprawdza się dla koni szybko jedzących. Dodaję garść do musli i konisko wreszcie zaczęło porządnie rzuć.


+
Zalety:
podoba się koniom
piękny zapach
duża paczka
Opinia dodana 05 stycznia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

TEN PRODUKT TO PO PROSTU PORAŻKA! Zakupiłam, bo poleciła mi go znajoma, która parę lat wcześniej go używała. Wtedy był rewelacyjny. Wystarczyły dwie krople, żeby było czuć go w całej stajni i przynieść koniowi ulgę. Teraz wylewa się pół butelki, żeby w ogóle poczuć jakiś zapach.
Zaczęłam drążyć skąd taka rozbieżność w naszych opiniach o produkcie i okazało się, że niestety marka Rokale zmieniła właściciela... a ten wrzuca na nasz rynek jakieś popłuczyny.
Bardziej skuteczne będzie wypsikanie boksu olejkiem do kominka - nie zaszkodzi, a będzie znacznie tańsze.
Także przychylam się do do opinii dot. odstraszacza na owady firmy Rokale. Odstrasza głównie ceną, nie działa na insekty.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM OBA PRODUKTY, BO SZKODA PIENIĘDZY.


+
Zalety:
żadnych
-
Wady:
drogi, nie spełnia oczekiwań
Opinia dodana 27 maja 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Nigdy wcześniej nie jeździłam z takimi strzemionami, więc nie mam porównania. Co do tych które kupiłam, to najlepsze jakie dotąd miałam. Zdecydowałam się na nie, ponieważ parę miesięcy temu miałam złamaną kostkę i szybko męczyła mi się noga w klasycznym strzemieniu. Te strzemiona fajnie amortyzują wstrząsy, dają dobre oparcie i nie zdarza się, żeby mi nogi z nich wypadały.


+
Zalety:
porządne wykonanie, estetyczne - całe czarne, matowe
-
Wady:
na mój gust trochę przyciężkie ale może to właśnie ich zaleta
Opinia dodana 10 marca 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Pasjonująca lektura dla wszystkich koniarzy, która potwierdza teorię, że nie ma złych uczniów (koni) są tylko nudni/nieudolni nauczyciele (jeźdźcy).
Książka ładnie napisana, dająca nadzieję, że w każdym rumaku, nawet takim niepozornym, drzemie champion.

Opinia dodana 10 marca 2012.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Cudowna książka! Dzięki niej wreszcie się rozluźniłam i zaufałam sobie i mojemu rumakowi. Świetna, przystępnie napisana, fascynująca lektura, z całym wachlarzem wizualizacji, które wspaniale trafiają do czytelnika i faktycznie pomagają.
Gorąco polecam.


+
Zalety:
wiele ilustracji, przystępnie napisana
Opinia dodana 17 marca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (2 / 0)

A mi, a raczej mojemu koniowi to musli bardzo odpowiada - jest smaczne i dostarcza składniki, dzięki którym koń zdrowo wygląda i ma piękną sierść. Wykonuje lekką pracę, więc bardziej wymyślne "dopalacze" nie są mu potrzebne.


+
Zalety:
rozsądna cena, dobra jakość, przyjemny zapach
Opinia dodana 06 marca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Officinalis Salt cylinder lizawka solna

Faktycznie bardzo dobry produkt. Przychylam się do opinii Kamci9. Bardzo chętnie i może nawet za szybko spożywana przez konie z COPD. Ładny zapach i dobra jakość.
Jej przeciwieństwem jest Officinalis o smaku jabłkowym, zupełnie odrzucanym przez znajome mi konie...

Opinia dodana 05 marca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Officinalis Salt cylinders lizawki solne smak jabłkowy

Zakupiłam czteropak. Ku mojemu zdziwieniu mój koń nie tknął tej lizawki ponad pół roku. Widziałam, że inne konie również podchodzą do niej z niechęcią, czego nie mogę powiedzieć o podobnym produkcie Officinalis - lizawce o smaku anyżkowym (dychawiczna klacz pożarła ją w ciągu tygodnia). Chyba ta bardziej koniom smakowo pasuje.

Opinia dodana 05 marca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie