Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika Lorianne

Najlepsze rozwiązanie ze wszystkich możliwych kołowrotków.


+
Zalety:
nie hałasuje, jest bezpieczny, myszy świetnie się bawią
-
Wady:
źle wykrojony, musiałam trochę podnieść talerz, żeby płynnie chodził
Opinia dodana 29 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Myszy zjadły chętnie, szczury z wielkimi oporami.

Opinia dodana 29 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zjadana ze smakiem przez szczury i myszy, ale nie cała. Wszędzie walają się pestki słonecznika, które są najsmaczniejsze, ale i bardzo tłuste.

Opinia dodana 13 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Szczury może nie rzucały się na miskę jak szalone, ale jadły jak zaczynało im burczeć w brzuchach. Jak dostawały inny pokarm, to miskę olewały (czasami dosłownie). Dla mnie plusem jest sam fakt, że to granulat - nie ma wybrzydzania i wszystkie potrzebne składniki odżywcze są w jednym miejscu.

Opinia dodana 13 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Świetna kryjówka dla myszy i dodatkowo możliwość ścierania zębów.

Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo przydatne, chociaż nie wszystkie kleszcze da się złapać na haczyk (przynajmniej ja miałam z tym trudność).

Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Drut był za krótki, żeby przyczepić poidło do klatki i musiałam zrobić większy uchwyt ze spinaczy. Na początku dosyć często się zacinało, a małe szczury kiepsko sobie radziły z szerokim otworem. Teraz działa sprawnie.


-
Wady:
za krótki drut, cienki plastik, rurka mogłaby być cieńsza
Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Nie kapie, nie zacina się, łatwo je powiesić w akwarium i jest tanie.

Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Myszki zjadły od razu i ze smakiem, a szczury (o dziwo) ruszają ją tylko, kiedy muszą.

Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Do tej pory używałam takich dwóch kołowrotków, ale już mi uświadomiono, jakie są niebezpieczne. Na szczęście nie zdarzył się żaden wypadek, ale na myszkach było widać efekty długiego użytkowania (przekrzywiony ogon, nienaturalny garb).


-
Wady:
za mały, niebezpieczny dla życia i zdrowia
Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Mam takie poidełko już dobre kilka lat. Przetrwało wiele rodzajów klatek i akwariów. Z reguły nie kapie ani się nie zacina. Gorąco polecam :)

Opinia dodana 31 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

I myszy, i szczury wcinają z radością.
EDIT: ...ale nie całe. Nie można podawać za dużo, bo się marnuje przy małych gryzoniach, a ciastka są tak twarde, że ciężko je wgl przełamać.


-
Wady:
za duże kawałki (dla małych gryzoni)
Opinia dodana 31 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Myszki są bardzo zadowolone.


+
Zalety:
nie pylą, są wydajne
-
Wady:
ciężko się je wyciąga, bo są mocno sprasowane
Opinia dodana 22 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Gdybym miała wybrać drugi raz, to nie kupiłabym tej szczotki. Źle się nią czesze, ząbki nie są wyprofilowane, to zwykłe plastikowe patyczki, przez co sprzęt ślizga się po włosach, głaszcze je co najwyżej. Jak już się trafi na kołtun, to szarpie, zamiast pomóc w rozczesaniu. Jedyną zaletą jest regulowanie długości.


+
Zalety:
regulacja długości igieł
-
Wady:
igły niewyprofilowane
Opinia dodana 12 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Zjedzone ze smakiem, aczkolwiek najdłużej trzymała się ta z owocami leśnymi.

Opinia dodana 12 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Nie odstraszał na początku, ale stosowałam konsekwentnie, codziennie, aż do wyczerpania pojemnika. Dodatkowo krzyczałam i straszyłam, żeby szczury miały złe skojarzenia z pewnymi miejscami.
Wnioski: jak zwierzak jest uparty, to i tak będzie gryźć. Śmierdziało to tak, że musiałam wietrzyć pokój, ale szczury i tak wchodziły do zakazanych miejsc i dziubały, kiedy miały na to ochotę.


-
Wady:
za słaby

Trafiło mi się jakieś wadliwe opakowanie, miało być dobre zamknięcie, a całość się rozdarła.
Szczury wybrzydzają, zostawiają pomarańczowe płatki - marchewki? Co jest dziwne, bo kiedy daję im chipsy marchewkowe, to te zjadają ze smakiem.
Kupiłam z nadzieją, że więcej jedzenia starczy na dłużej, ale jednak wrócę do granulatów.


-
Wady:
zwierzak wybiera tylko to, co mu smakuje najbardziej
Opinia dodana 11 marca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Podpisuję się pod tym :) Zamówię ich więcej.

Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

A jednak. Po kilku dniach myszoskoczki się przekonały do tego i teraz wcinają jak się patrzy :) Zwykłego wapna by nie tknęły!

Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Chomik pogardził i zaczął sypiać w drugim końcu klatki. Myszy używały z ochotą, ale po pewnym czasie zaczęło mocno śmierdzieć. Myszoskoczek miał zabawę na jakieś 20-30 minut, bo od razu jak je dostał, to zaczął rozkładać na części pierwsze.


+
Zalety:
najlepsze dla myszek, które lubiły się w nim chować
-
Wady:
nie jest długotrwałe, przemoczone siano śmierdzi
Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (2 / 0)

Osłonki są wspaniałe. Szkoda tylko, że te, 1 cm, nie mają rozcięcia. Sama je rozcięłam, co w niczym nie przeszkodziło, dalej zachowały swoje zalety :) Polecam!

Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Wygląda smakowicie, szkoda tylko, że tyle w nim nasion słonecznika, które u mnie traktowane są jako przysmak. Myszoskoczki zgrubną trochę :)

Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dobra zabawka nie tylko dla kotów, szczury od razu się rozochociły i próbowały łapać piórka jak nie zębami, to łapkami.


+
Zalety:
uniwersalne
Opinia dodana 07 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie