Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika piegusek15

niezła

ogólnie plus za dużą zawartość mięsna, warzywa, ale dawkowanie jest zabójcze. Trzeba dawać duzo puszek dziennie (na 15kg psa - 3-4 puszki dziennie)

Opinia dodana 24 lutego 2015.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

rewelacyjna zabawka

malutki jeżyk popiskujący gdy się go dotyka, przewraca. Świetna zabawka która zabawia kota bo wchodzi z nim w interakcję, wydaje odgłosy. Kot od razu się nim zajął i nie można go było odgonić. Polecam! Warta swojej ceny.


+
Zalety:
cała jest świetna!
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 02 grudnia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

przepyszne

świetny skład (samo mięso, warzywa, wywar), wygląd i podejrzewam, że smak. Do tego różnorodność wyboru i gdy kupuje się w pakiecie to wcale drogo ni wychodzi. Mały minus - pojemność jednej puszki mogłaby byc większa min 200g.


+
Zalety:
skład, smak, wygląd, zapach
-
Wady:
50g więcej byłoby wskazane :)
Opinia dodana 22 listopada 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo wydajne

świetne jako uzupełnienie do oryginalnej rolki, ale nadają się także do innych uchwytów. Dobrze zbierają sierść.


+
Zalety:
cena, wydajne
Opinia dodana 22 listopada 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

Bardzo smakowita, gdyż na zwykłą (nieodchudzającą) karmę suchą moja kotka nie rzucała się tak jak na tę. Odpowiedniej wielkości granulki na pewno nie spowodują zachłysnięcia. Mam nadzieję, że kotka schudnie ;)
To co na pewno by się przydało (ale to juz taka sugestia) to miarka do karmy czy waga, bo jednak prawidłowe odmierzanie porcji jest niezwykle ważne.


+
Zalety:
smak, działanie odchudzające (mam nadzieję)
Opinia dodana 03 listopada 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

pyszna

wygląd, zapach zachęcają kota do jedzenia więc jest chyba smaczna.


-
Wady:
cena
Opinia dodana 03 listopada 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Polecam

a ja jestem zadowolona, plusem dla mojej starszej kotki jest to, że kuweta nie jest wysoka i nie sprawia żadnych trudności wejście do niej. Rzeczywiście ramka mogłaby być zabezpieczona klipsami, ale za taką cenę czego wymagać więcej.
Ogólnie polecam, szczególnie dla maluchów, które się dopiero uczą czy dla seniorów.


+
Zalety:
cena, praktyczna
-
Wady:
ramka mogłaby być lepiej zabezpieczona
Opinia dodana 03 listopada 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

odchudza

karma specjalistyczna, więc czekam na efekty (powoli juz waga spada).
Niestety niezbyt smakuje mojej kocicy, wylizuje sos, nieco podjada, ale zawsze cos zostaje w misce. Szkoda więc nieco jedzenia za konkretną sumę.
Sądzę, że mogła by być nieco bardziej smaczna.
No i jak ktoś juz wspomniał - bardzo źle wyjmuje się z opakowania. Właściwie nie ma mowy bez wspomagania (łyżką) by wyjąć całość.


+
Zalety:
działa odchudzająco, syci (?)
-
Wady:
jednak wysoka cena, źle wyjmuje się z saszetki
Opinia dodana 29 września 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

rewelacja

bardzo solidne szelki, rozmiar akurat dla mojej kocicy ale dodatkowo oczywiście regulowany. Zdeecydowanie polecam!


+
Zalety:
solidny, mocny materiał, korzystna cena
Opinia dodana 29 września 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

słabizna

obniżona zawartość tłuszczu nie powinna odstraszać od jedzenia, a tymczasem tacka nie wygląda i nie pachnie smakowicie. Kot zupełnie nie chce jeść.

Opinia dodana 19 lipca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

rozczarowuje

to jest dokładnie ten sam smak który był już w ofercie Feline Porta, jedynie ma odświeżone opakowanie na zdjęciu (bo w realu dokładnie takie samo jak poprzednio).

Połączenie smakowe nadal nie odpowiada mojemu pupilowi. Ta puszka, jako jedna z niewielu Porty nie jest w ogóle zjadana przez kota.
Wygląd fatalny, brązowa breja.
Plus za skład (mięsko + witaminy, minerały).


+
Zalety:
skład
-
Wady:
smak, połaczenie składników (kurczak+wołowina), wygląd
Opinia dodana 10 maja 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezła

Byłam ceptycznie nastawiona do nowej firmy. I jeszcze te nasiona granatu...
Jednak puszke mogę polecić bo kot spałaszował ze smakiem.
Konsystencja pasztetu, ale nie strasznie zmielona, kolor różowiutki, skład wg producenta - samo mięsko.
Cena też rewelacyjna jak na naturalne składniki.


+
Zalety:
cena, skład, smak
Opinia dodana 05 kwietnia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

z początku pies nie chciał tego w ogóle jeść, ale jak już zaczął to się wciąż dopraszał


+
Zalety:
skład
-
Wady:
cena
Opinia dodana 06 marca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Rybne puszki z Applaws nie smakują mojemu kotu, choć wczesniej jadał je nawet nawet.

bardzo ostry zapach ryby


+
Zalety:
skład (minerały, witaminy, samo mięsko)
-
Wady:
ostry zapach ryby
Opinia dodana 14 lutego 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezłe połączenie

Bardzo smakowało mojemu kotu.
Choć na początku sceptycznie podszedł do takich połączeń jak kurczak z dynią czy szparagami. Jednak po zapoznaniu się pochłaniała za każdym razem wszystko :)

Zapach - przyjemny
Konsystencja - kawałki mięsa kurczaka + dokładnie widoczne kawałki dyni, zielonych szparagów lub dziekiego ryżu
Zapach - samo mięsko, apetyczny
Skład - naturalne składniki, bez produktów pochodzenia zwierzęcego

Ogólnie ocena 6, polecam


+
Zalety:
skład, zapach, smak, połączenie smaków,c ena tez korzystna
-
Wady:
otwarcie saszetki za nisko, przez co przy otwieraniu wypływa częśc sosiku na palce
Opinia dodana 14 lutego 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

fajna zabawa

Kotek bardzo chętnie bawił się piórkami, ale niestety szybko pękł patyczek i została sama kolorowa góra.


+
Zalety:
zachęca kota do zabawy
-
Wady:
nietrwały
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Pycha

Ocena celująca za smak z jakim mój kot wcina te kabanosy.
Minus niestety za skład, ale od czasu do czasu pozwalam na nie mojemu pupilowi


+
Zalety:
smak, cena
-
Wady:
skład
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

trafiony prezent

Książkę kupiłam na prezent dla właściciela pieska rasy Westie.
Prezent trafiony w 100%.
Niewielka książeczka, tania, a zawiera wszystkie najważniejsze informacje.


+
Zalety:
cena, zawartość informacji, poręczny format
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Kiepsko

Niestety mój kot tez nawet tego nie ruszył, mimo iż zachęcona składem byłam przekonana, że zje chętnie.
Szkoda pieniędzy.


-
Wady:
kot nie chce tego jeść
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Za duże granulki

Podzielam opinie onnych osób stosujących ten produkt - karma ma za duże granulki.
Ogólnie mój kot podszedł do niej sceptycznie, bo na co dzień jada inną karmę. Nie zaskoczyło więc od pierwszego razu.
Dopiero po wymieszaniu ze stałą karmą kot ja nawet chętnie zjada.
Granulki są jednak zdecydowanie zbyt duże jak na mojego kota.


+
Zalety:
skład
-
Wady:
zbyt duże chrupki - nie dla małych kotów
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

Od razu - tak, na później - nie

Zupełna nowość w gamie produktów mojej ulubionej marki. Pełna zaufania postanowiłam spróbować i oczywiście nie zawiodłam się.
Kot bardzo chętnie wcinał karmę.
Niestety podzieliłam puszkę na 2 razy i druga część (po kilku godzinach w lodówce) nie smakowała już tak bardzo. Zmieniła nieco kolor i straciła (w oczach kota) na atrakcyjności smakowej.
Mimo to polecam, a sama na pewno tez się skuszę, ale już jako posiłek na raz :)


+
Zalety:
nowość, skład, smak, holistyczna
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Polecam

Kotka bardzo lubi mleczko i dając jej te, wiem, że nie spowoduję biegunki czy innych problemów.
Mleko jest (chyba) pyszne, łatwo się dozuje i przechowuje. Cena jeż jest korzystna.


+
Zalety:
smak, witaminy, opakowanie
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

fajna zabawka

Mimo iż moja seniorka ma już 17 (!) lat bardzo chętnie bawi się piórkami.
Jest zaciekawiona kolorem i poluje.
Piórka sa solidne, miękkie w dotyku, nie wyrywają się tak łatwo podczas zabawy.
Jedyny minus to przytwierdzenie piórek do patyczka, ktore wykonane jest za pomocą silikonu (chyba) i osłonięte gumą - szybko odpadło i trzeba było ponownie mocować.


+
Zalety:
zachęca kota do zabawy
-
Wady:
odpadająca końcówka z piórkami
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Świetna!

Bardzo polecam tę rolkę do sierści. Jest wydajna, dobrze zbiera, nie ma problemów z odrywaniem poszczególnych kawałków. Cena też rewelacyjna.


+
Zalety:
wydajna
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

kolejna szansa zmarnowana...

kolejny raz dałam szansę marce Evanger's i niestety więcej już nie dam.
Kot w ogóle nie chciał jeśc tej wcale nie taniej karmy. Jedynie powąchał, nieco skubnął i zostawił. Cała puszka wylądowała w koszu.
Konsystencja pasztetu, zapach bardzo rybny. Ogólnie skład rokował dobrze, ale nie podeszło mojemu kotu.


+
Zalety:
skład
-
Wady:
zapach, smak
Opinia dodana 17 stycznia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo dobra

Polecam, bo smakuje seniorce, nieźle wygląda. Nie ma problemów by do wyjąć z saszetki (a niekiedy, w innych karmach, szczególnie z sosem, saszetka nie oddaje całej zawartości)Cena, jak na karmę dla seniora, też niezła.


+
Zalety:
smak, wygląd, cena, łatwość wyjęcia z saszetki
-
Wady:
produkty pochodzenia zwierzęcego w składzie
Opinia dodana 10 listopada 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

Oceniam jako bardzo dobry, choć skład, ze względu na zawartość produktów pochodzenia zwierzęcego, nie jest wymarzony.
Nie zmienia to faktu, że seniorka je chętnie tę karmę. Jak na karmy powyżej 7 roku życia jest też korzystna cenowo.


+
Zalety:
cena, przeznaczenie (dla seniorów), wygląd, smak
-
Wady:
skład
Opinia dodana 10 listopada 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

nieźle!!!

rewelacja, taki zestaw to duża oszczędność (tacki grais)
polecam, bo ten rodzaj karmy nerkowej jest bardzo dobry, chętnie pochałaniany prze kotkę

Opinia dodana 04 listopada 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo dobry

chłonny, mało pyli, wydajny
cena promocyjna tez była super zadowalacjąca - szkoda że nie ma go teraz w ofercie, gdy będzie na pewno się przerzucę


+
Zalety:
wydajny, chłonie zapachy, mało pyli, cena
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 21 października 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

tani smaczny i działa na nerki :)

jak wyżej
polecam


+
Zalety:
tani, smaczny, odpowiedia wielkość chrupek, duża pojemość opakowania
-
Wady:
nie widzę :)
Opinia dodana 21 października 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

Skusiła mnie głównie niska cena (niewiele ponad 1zł za 100g), a że dokarmiam osiedlową kotke chorą na nerki (+ własny zdrowy kot) to liczę się z każdą złotówką.
400g jest co prawda bardziej uciążliwe w dawkowaniu bo trzeba rozbic puche na kilka posiłków.
Konsystencja pasztetu tez nie zachwyca, ale kotka wcina z przyjemnością.
Przydaloby się więcej smaków a nie tylko jeden
Ogólnie - polecam


+
Zalety:
cena, działanie na nerki
-
Wady:
konsystencja pasztetu, tylko jeden smak w ofercie
Opinia dodana 21 października 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Chyba najlepsza karma z tych saszetkowych lepszych pod względem składu (bo samo mięsko).
Szkoda, że Sushicat jest najdroższa jesli by porównywać karmy z tej samej półki (Almo nature czy Feline Porta).
na pewno jednak jeszcze kupię bo kot az piszczał gdy ja nakładałam i znikła od razu z miski.
Puls także za to, że bardzo łatwo wychodzi z saszetki do końca (w jednym kawałku), a to czasami sprawia trudnośc gdy mówimy o szaszetkach.


+
Zalety:
skład, smak, zapach, wygląd, łatwo wyjmuje się do końca z opakowania
-
Wady:
cena
Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

rewelacyjna karma, szkoda, że jest droga. wzięłam na spróbowanie i jestem zadowolona. Nie wiem jednak czy finansowo dalabym radę karmic kota tylko tą marką.


+
Zalety:
smak, skład, zapach, wygląd, odpowiednia wielkość puszki
-
Wady:
cena
Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

pasztet to nie najlepsze jedzonko, ale cena jest rewelacyjna, dzialnie odpowiednie, zjadana chętnie, polecam!


+
Zalety:
cena, smak
-
Wady:
konsysnetcja pasztetu
Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

bardzo dobra

najlepsza karma wg mnie jesli chodzi o wygląd, smak, wielkość opakowania.
mogłaby być tańsza, ale i tak jak na karmę weterynaryjną nie jest źle
kotek bardzo chętnie wcina

Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezła puszka

wielkośc na dwa posiłki, więc wychodzi taniej.
smaczna bo kotka wcina chętnie.


+
Zalety:
działanie, smak, wygląd
-
Wady:
cena - ale to karma specjalistyczna
Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

saszetki lepsze

Mój kot chętniej pochłania zawartości saszetek niż puszek Applaws. Minus jest jednak spory - otwarcie saszetki znajduje sie za nisko, a sama saszetka jest wypchana żarełkiem. Więc gdy otwieramy saszetkę to jedzonko płynie nam po palcach.
Muszę pochwalić też opakowanie - przezroczysta łapka pokazuje zawartość :)


+
Zalety:
smak, skład, wygląd, opakowanie
-
Wady:
kiepskie otwieranie
Opinia dodana 28 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

wytrzymały

Uzywam transportera od kilku juz lat, jest wytrzymały do tej pory ani jednego zniszczenia.
Po latach wiem jednak, że czasami ciężko opornego kota włożyć do środka przez drzwiczki


+
Zalety:
wytrzymały
Opinia dodana 15 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezła

konsystencja pasztetu to akurat nie to co lubimy, ale zjadana jest w miarę chętnie. Cena rewelacyjna jak na karme weterynaryjną. Wielkość puszki akurat na jeden posiłek. Polecam


+
Zalety:
wielkość puszki, cena!, smak
-
Wady:
wygląd, konsystencja pasztetu
Opinia dodana 15 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

pycha

Jeszcze nie wiem jak wpływa na nerki, bo niedawno zaczęłam podawać, ale jest to karma specjalistyczna więc na pewno działa.
Smak chyba pyszny (sam zapach jest zachęcający :) bo kotka wcina i nie może sie doczekać kiedy dostanie jeść, gdy tylko otwieram tackę.
Cena jak na karmę weterynaryjną jest ok, wielkośc puszki akurat na jeden posiłek.


+
Zalety:
smak, zapach, wyglą, skład, wielkość puszki
Opinia dodana 15 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

za taką cenę...

Pucha jakich wiele, ale smaczna (kot zjada chętnie) i bardzo przystępna cenowo. najtańsza chyba w tej wadze jaką można znaleźć na Animalii.
Oczywiście skład nie powala i dlatego właśnie częściej kupię ją dla bezdomniaczków, ale z drugiej strony firma Animonda to bardzo dobra firma, a to zobowiązuje.

Jest to więc odpowiedź na trochę lepsze żywienie pupila (niż karmy z supermarketów) za świetną cenę.
Polecam


+
Zalety:
cena, rozmiar, dobra firma, smak (chyba :)
-
Wady:
skład, wygląd jest średni
Opinia dodana 10 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

nic szczególnego

Niechętnie zjadana przez kota. Ogólnie mam złe doświadczenie z firmą Applaws.
Mimo ładnego zapachu, wyglądu, świetnego składu i niezłej ceny kot słabo je te puchy.
Stawiam jednak na inne marki, gdzie może zapłacę trochę więcej, ale wiem, że kot zje i pieniądze nie wylądują w koszu.


+
Zalety:
skład, zapach, wygląd, cena
-
Wady:
kot słabo to je, zmarnowane pieniądze
Opinia dodana 10 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

wygląda dobrze, ale

w związku z niedoborem w ofercie Feline Porta zakupiłam (ponownie) Applaws i nie wiem co jest od czego to jest zależne, ale mój kot nie chce tego jeść. Jedynie 'skubie' z miski.
Skład, dobry (samo mięsko, wywar), wygląd i zapach apetyczne, cena ok - a mimo to połowa porcji zawsze ląduje w koszu.


+
Zalety:
zapach, wygląd, cena, skład
-
Wady:
kot nie chce tego jeść
Opinia dodana 10 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

pycha

Bardzo chętnie zjadane przez mojego kociaka.
Co prawda skład nie jest idealny (zawiera składniki pochodzenia zwierzęcego), ale cena korzystan i raz na jakiś czas kupuję


+
Zalety:
smak, opakowanie zbiorcze, cena
Opinia dodana 10 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

Najlepsza karma na ząbki!

Moje zdanie jest jak najlepsze ogólnie o marce Sanabelle. Od kiedy mój kotek musi jeść karmę typu oral/dental to zdążyłam juz wypróbować kilka firm.
Sanabelle daje świetną jakość za przystępna cenę. Mój kotek wariuje za jej zapachem i smakiem. Czasami daję ją czasem nawet na sztuki jako przysmak :)
Dodatek w postaci puszki z kotkiem jest świetnym pomysłem. Puszka trochę mała, ale np na przysmaki czy w podróż idealna.
Polecam!


+
Zalety:
skład, smak, cena, działa na ząbki
-
Wady:
nie ma
Opinia dodana 18 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Niezły

trochę mało wydajny (opakowanie tej wielkości powinno starczyć na ok 2 m-ce, a tu rapotem zamknęło sie wszystko w 4-5 tygodniach - przy jednym kocie!), poza tym spełnia swoją funkcję


+
Zalety:
chłonny, mało pyli
-
Wady:
mało wydajny
Opinia dodana 17 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

POLECAM!

rzeczywiście bardzo wydajny (5l), mało pyli i chłonie zapach. Obecnie najlepszy na rynku i na rzecz jego porzuciłam Hillsa.


+
Zalety:
chłonny, nie pyli, wydajny
Opinia dodana 17 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

nie ten smak

bardzo ostry zapach ryby, nie samkuje psiakowi.


+
Zalety:
skład
-
Wady:
smak, zapach
Opinia dodana 16 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

nie polecam

Mój kot w ogóle tego nie je. Co prawda przez pomyłkę kupiłam dla kociaków, bo on jest juz dorosły, ale to nie jest wykładnik, gdyz mój kot nawet chętniej pochłania karmę dla kociaków.
Zapach okropny - nie pachnie kurczakiem tylko rybą! Kilka razy sprawdzałam czy to na pewno kurczak (na etykiecie).
Ale oczywiście ile kotów tyle opinii :)
Więc ja osobiście drugi raz już nie kupię tego smaku.


+
Zalety:
skład, dobra firma
-
Wady:
zapach, smak
Opinia dodana 13 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

pies w ogóle nie chce jeśc tego smaku, do tego okropnie intensywnie pachnie :(


+
Zalety:
skład
-
Wady:
zapach, smak (raczej), cena

polecam

Sama natura, czyli samo mięsko. Mojemu rybolubnemu kotu bardzo samkuje i pałaszuje karmę aż mu sie uszy trzęsą :)
Polecam, bo mimo niezbyt niskiej ceny to jednak mam pewność, że saje kotu dobre jedzenie. Tym bardziej, że większa pucha, czyli 140g, się bardziej opłaca.


+
Zalety:
skład, smak, zapach, wygląd
-
Wady:
cena
Opinia dodana 03 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

pycha

Bardzo ładnie wygląda i chyba jest smaczna skoro smakuje mojemu kotu. Pachnie również apetycznie. Skład na piątkę - samo mięso w kawałkach. Cena mogłaby być niższa, bo Almo Nature ogólnie jest drogą marką, ale jak kupuje się większe opakowanie (140g w tym wypadku) to wychodzi jeszcze nieźle.
Polecam


+
Zalety:
skład, wygląd, smak
-
Wady:
cena
Opinia dodana 02 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

Bardzo dobry skład - samo mięso. Chętnie zjadany przez psa, dodam, że od razu. Cena przystępna jak na karmę tak dobrej jakości. Polecam bo warto!


+
Zalety:
skład, smak, wygląd, cena
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 02 sierpnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Rewelacyjna książka!

Polecam wszystkim kociarzom i nie tylko, bo książka pozwala zrozumieć zachowania kota. "Dlaczego koty prezentują wlaścicielom zdechłe myszy czy ptaki?" to tylko jedno z nielicznych zagadnień, które doskonale zrozumiemy po lekturze książki.
Język jest prosty i zrozumiały dla każdego, teksty ciekawe i często humorystyczne.
Obowiązkowa lektura :)


+
Zalety:
łatwo się czyta, ciekawostki, cena
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 30 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

pierwsza klasa!

rewelacyjna karma dla psów! skład to duży plus (bez produktów pochodzenia zwierzęcego), cena mogłaby byc niższa, ale coś za coś. Bardzo chętnie zjadana przez pupila. Polecam


+
Zalety:
skład, smak, zapach
-
Wady:
cena
Opinia dodana 29 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

trudno ocenić

Bozita to doskonała marka, więc puszka ma świetny skład (samo mięsko), jest korzystna cenowo. Niestety piesek nie chciał w ogóle spojrzeć na ten smak. Dlatego ocena neutralna, bo niewykluczone, że inne pupile będą karmę wcinać


+
Zalety:
skład, cena
Opinia dodana 29 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezła

Kotek woli inne smaki Felixa, ale i ta ujdzie, jest chętnie zjadana.


+
Zalety:
cena, smak
-
Wady:
skład (produkty pochodzenia zwierzęcego)
Opinia dodana 29 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

samo mięsko

Almo Nature ma bardzo dobre jedzonko, do ulubionych kota należy właśnie udko z kurczaka (które zdarzyło mi się tez kupować w większej wersji 140g). Cena jednak nie zachwyca (ok 4 zł za 70g).


+
Zalety:
smak, wygląd, zapach, odpowiednia porcja na 1 posiłek
-
Wady:
cena, brak witamin/minerałów dodanych do karmy
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

świetna pucha

Samo mięsko wzbogaone ryżem oraz jajkiem. Do tego potrzbne witaminy i minerały - czyli pucha marzenie. Minus to cena, mimo iż kupuję Portę regularnie, to jednak cena nie zachwyca.


+
Zalety:
skład, smak, wygląd, zapach, odpowiedniej wielkości puszka (1 porcja)
-
Wady:
cena
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezłe

nowy smak, który jest chętnie zjadany przez moja kotkę, są jednak lepsze karmy


+
Zalety:
smak, zapach, odpowiedniej wielkości porcja
-
Wady:
cena
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezłe

kolejny nowy smak Sheby, który wypróbowałam (a raczej moja kotka) i jest on chętnie zjadany.


+
Zalety:
smak, zapach, odpowiedniej wielkości porcja
-
Wady:
cena
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

niezłe

nowe smaki (nie widziałam jeszze w sklepach na półkach), więc postanowiłam wypróbować.
Wygląd - średni
Smak - chyba dobry skoro kotek pałaszował
Zapach - nie pachnie standardową karmą z supermarketu, ale mięskiem :)
Cena - standardowa dla Sheby, ale jednak wysoka jak na taka mała puszeczkę
Ogólnie - polecam


+
Zalety:
smak, zapach, odpowiedniej wielkości porcja
-
Wady:
cena
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

egzotyczne smaki

Bardzo chętnie zajadana karma, porcja z saszetki akurat na jeden posiłek, ciekawe połączenie smakowe w każdej saszetce, a cały zestaw tworzy świtny komplet. Minus za skład, który mógłby być lepszy (jeśli patrzymy na etykietę).


+
Zalety:
kompozycja smakowa
-
Wady:
skład, cena mogłaby byc niższa
Opinia dodana 26 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Warto

cena odpowiednia, marchewkowa galareta jest czyms ciekwym i nowym, chętnie zjadana przez mojego kotka, mały minus to z pewnością produkty pochodzenia zwierzęcego w składzie, na co ja osobicie staram się zwracac uwagę


+
Zalety:
smak, cena
-
Wady:
produkty pochodzenia zwierzęcego w składzie
Opinia dodana 15 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

polecam

bardzo ciekawe smaki, które o dziwo, moja kicia wsuwała z wielką przyjemnością. Odpowiednia wielkość saszetki, choć dla mnie wygodniejsze są jednak puszki, bo z saszetek czasem trudno wyjąć jedzenie do końca.
cena w miarę. polecam


+
Zalety:
ciekawe smaki
Opinia dodana 15 lipca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

chętnie jedzona

Karma chętnie jedzona przez mojego kota, zdarzyło mi się ja kupić gdy nie miałam już suchego a w sklepie jedyny wybór to był zwykły Whiskas lub Perfect Fit. Nie stosowałabym jej jednak na stałe. Wolę zapłacić więcej ale uzyskać lepszą jakość


+
Zalety:
smak, wielkość chrupek
-
Wady:
male opakowania
Opinia dodana 24 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Trudno ocenić

Firma dobra, karma składowo dobra i dla seniorów, co czasami cięzko znaleźć. Niestety moja seniorka nie chciała tego jeść - ledwo skubnęła. Inna rzecz, że nie jest zbytnio przyzwyczajona do suchych karm.


+
Zalety:
skład
Opinia dodana 24 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Fatalny

Mimo iż firma Hill's jest firmą znaną i bardzo dobrą to tym produktem nie zachwyciła. Moje kocisko w ogóle nie tyka tych chrupek. Mimo iż próbowałam ją mieszać z inną karma na ząbki to i tak wyjada karmę X, a tej nie rusza. Wszytkie kulki lądują więc w koszu - stracone pieniądze.


+
Zalety:
skład, dobra firma
-
Wady:
cena, wygląd, smak, wielkośc chrupek (za duże)
Opinia dodana 24 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Najlepsza karma z tzw sieciówek

Sheba to karma którą można spotkać w prawie każdym większym sklepie spożywczo-przemysłowym. Uważam, że jest ona najlepsza pod względem składu jak i wyglądu jeśli chodzi o karmy tak szeroko dostępne. Jedynie cena nie zachwyca - prawie 5 zł za malutką puszkę to zdecydowanie za wiele, patrząc, że na rynku jest o wiele więcej lepszych składowo karm.
Mimo to oceniam ją bardzo pozytywnie i gdy mam okazje kupowac kocią karmę w supermarketach to wybieram właśnie tą!


+
Zalety:
wygląd, smak, atrakcyjne opakowanie
-
Wady:
cena
Opinia dodana 11 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Mimo, że wszelkie karmy Feline Porta mój kot wcina bardzo chętnie to tę laedwie ruszył. Osobiście nie polecam


+
Zalety:
skład
-
Wady:
cena
Opinia dodana 11 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Wydawało się, że będzie fajnie

Zachęcona firmą Trixie i przede wszystkim ceną (ok 5 zł za 12 sztuk) postanowiłam nabyć. Mój kot pożera wszelkie kabanoski w mig. Niestety okazało się, że są twarde, dla mojego kota za twarde i chyba niesmaczne, bo zjadał połowę, resztę wypluwał. Zmarnowana kasa (co z tego, że 5 zł jak leży teraz w szafce?).


+
Zalety:
cena, rozmiar
-
Wady:
twarde, ciężkie do poryzienia przez kota, smak?
Opinia dodana 11 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Świetna!

Mysza jest po prostu super. Od razu przyciągnęła uwage kota, który raz ją atakował a raz ocierał się o nia zwabiony kocimiętką :)
Gdyby jeszcze gruchała to byłby szczyt marzeń mojego pupila.
Polecam!


+
Zalety:
wykonanie (materiał), wielkość, nasączona kocimiętką
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 11 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

KOSZMAR!!! pierwszy żwirek jaki kupilam i totalna porażka. Tworzy wkuwecie cos na kształt zaprawy z betony, przykleja sie kuwety, trzeba ZDRAPYWAĆ siłą... Na dodatek zrobiłam błąd i wrzuciłam do sedesu - mało się nie zapchał :-( bleeee teraz testowac będę silikonowy - zobaczymy [diabel]


-
Wady:
torzą si bryły
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

najlepsza zabawka na świecie!

supeeeer myszki [kot] mój kotek uwielbia swoją którą dostał niedawno, fakt że nie ma uż oka, ogonka i jest prawie rozklejoa na brzuszku..ale nadal fascynuje... tylko dlaczego kicia musi sie bawić nią właśnie w nocy??? [rotfl]


+
Zalety:
chętnie się bawi, cena
-
Wady:
nie ma!!!
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Kiedyś TAK, teraz NIE

a ja jestem w miare zadowolona, testowałam po raz pierwszy żwirek silikonowy. Nie wystarczył (przy 1 kocie) na miesiąc, ba! nawet nie wystarczył na 2 tygodnie. Wymieniłam zawartość kuwety po 1,5 tygodnia ale i tak jestem zadowolona bo ANI RAZU nic nie wybierałam (z wyjątkiem grubszych spraw [radosc] )

polecam ale nie sugerujcie się że wystarczy na tyle ile pisze producent

'Edycja 08 czerwca 2010'

Hilton się zepsuł drogie Panie i Panowie. Niestety mimo wcześniejszych zachwytów na temat tego żwirku przerzuciłam się na inny.


+
Zalety:
cena
-
Wady:
obecnie nie jest wydajny
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

jestem bardzo zadowolona z tej karmy, starcza na długo (ponad m-c), dodatkowo mój kotek bardzo ją lubi i wcina aż mu sie uszy trzęsą [radosc]


+
Zalety:
smak, cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Miał miał, a nie karma

o matko miałam to samo - powąchał - nie powiem bo wyjadł te mleczne ciasteczka, ale reszty nie ruszył - porażka
Firma może i dobra, ale nie popisali się tym razem


-
Wady:
wielkośc karmy ( za małe chrupki, jak dla rybek )
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Pod miseczkę

popieram, fajna sprawa gdyby kot nie był takim niszczycielem i rozkładał ja ciągle na czynniki pierwsze...ale cóż kupiłam nastepną w sumie to nieduży wydatek, a warto [totek]


+
Zalety:
nie ślizga się
-
Wady:
szybko sie niszczy
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Idealna do silikonu

bardzo dobra sprawa, polecam wszystkim co uzywaja silikonowego żwirku :D


+
Zalety:
wytrzymała, łatwa do utrzymania w czystości
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Ujdzie

powiem tak - bardzo dobra karma którą kociak zajadał ze smakiem, ale szczerze - sa lepsze

Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

dokladnie zgodzę się - jest w miare drogi - ja osobiście uzywam Hiltona, ale zdarzylo mi sie i ten wypróbować, można polecić bo jest dobry [radosc]

Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Przyda się

super sprawa, szkoda tylko ze jest malo paskow :(


+
Zalety:
najlepiej zbiera sierść
-
Wady:
za mało pasków, nie jest wymienna
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

średnia

hmmm, micha jest duża, myślałam raczej że bedzie mniejsza, ale cóż - mój błąd. Ogólnie godna polecenia gdy ktoś lubi szorować bowiem jedzenie przykleja się do niej i trzeba troszke się pomęczyć

Minus to także gumka na spodzie, szybko sie wyrabia i spada :(


+
Zalety:
pojemnośc, trwałośc samej miski
-
Wady:
spadająca gumka, dbanie o czystość miski
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Big granule

kupiłam, co prawda w zoologiku osobiście i powiem, że stwierdzenie "żwirek o drobnych granulkach" (czy jakoś tak) - jest bardzo mocno przesadzony. SĄ TO NAWIĘKSZE GRANULE JAKIE W ŻYCIU WIDZIAŁAM [lol] Dodatkowo wg mnie nie jest wydajny (mam tylko 1 kota). Nie polecam - Hilton rulezz [eee]


-
Wady:
zbyt grube granulki
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Pomagamy

świetny pomysł - pomoc, a jednocześnie modny gadżet do komórki lub do kluczy.
Ciesze się, że Totek I Sesek powróciły w formie breloków. A moja radośc jest tym większa że sa gumowe, bo mój ostatni Totek z modeliny niestety przy jakimkolwiek kontakcie z twarda powierzchnią tracił uszka, ogonek, etc [totek]


+
Zalety:
możesz pomóc, fajny gadżet
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

jak w opisie produktu - wystarczy otworzyc puszke by zobaczyć (i poczuć węchem) różnicę. Rewelacja. Mój kitek gdy tylko poczuje zapach tej karmy to maksymalnie świruje.
Szkoda tylko, że nie jest tańsza :(


+
Zalety:
skład, smak
-
Wady:
cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

I tu też rewelacja

nie ma ości, rewelacyjna pucha :)
Kot chętnie zajada, samo mięsko + witaminy i minerały - polecam


+
Zalety:
smak, skład
-
Wady:
cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Super

Jedna z najlepszych karm w menu Feline Porta. Widać (i czuć), że to samo mięsko, które kotek chętnie wcina.
Naturalne składniki (samo mięso) = witaminy i minerały od razu w karmie - nie trzeba więc dodatkowo podawać zastępników w postaci witamin oddzielnie.
Cena mogłaby być niższa, ale cóż - za jakość sie płaci.


+
Zalety:
smak, skład
-
Wady:
cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

tu plus jest taki że to niemiecki Felix, dodatkowo pomidory robią swoje i dają fajny wygląd (i chyba tez smak skoro mój kitek wcina chętniej niż np zwykłego felixa). Polecam bo pucha 400g wcale nie jest droga jak na takie dobre żarełko [lapka]


+
Zalety:
smak, cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dla mnie ta konkretnie pucha jest OK


+
Zalety:
cena, smak, galaretka
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

moim zdaniem nie działa ;) ale wsystko trzeba jakoś zachwalać.
W każdym razie przysmak jest tak rewelacyjny, że moj kitek gdy tylko słyszy szeleszczenie opakowania to od razu przybiega gdziekolwiek by był.
A to, że nauczyłam go łapke podawać dzięki tym przysmakom to już dodatkowa historia :D


+
Zalety:
smak, przydatne w tresurze ;)
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

mój kot bardzo chętnie zajada te puszki, znikają z miski w tempie ekspresowym
Co ważne to kupujemy dwie puszki, co uważam za plus.


+
Zalety:
brak składników pochodzenia zwierzęcego, same mięsko, 2 puszki w opakowaniu
-
Wady:
cena, brak witamin/minerałów dodanych do karmy
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

wołowina z Feline Porta to widocznie nie smak dla mojego futrzaka.
Sam wygląd karmy odrzuca


+
Zalety:
skład (minerały, witaminy, samo mięsko)
-
Wady:
smak, wygląd
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Rewelka!

Giga paka świąteczna z Sanabelle - strzał w dziesiątkę.
Niedrogi, wiele opakowań (przysmaki nie wietrzeją, bo otwierasz tylko jedną malutką pczuszkę do wykończenia), no i smaczny.
Co do jego działania - na ząbki to nie za bardzo zauważyłam by coś poprawiało, ale cóź ;)
Polecam!


+
Zalety:
smak, cena, opakowanie zbiorcze
-
Wady:
nie ma :)
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Ujdzie

Tuńczyk ujdzie (w przeciwieństwie do ryb oceanicznych - blee). Z reszta tuńczyk jest pochłaniany w każdej postaci przez mojego kota. Analizując jednak cenę i zaangazowanie pupila w pałaszowanie karmy wole kupić Feline Porta z tuńczykiem i dodatkami.
Ogólnie - ujdzie ;)


+
Zalety:
skład, tuńczyk zawsze jest chętnie zjadany
-
Wady:
cena
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

tragedia

zachęcona składem i wyglądem postanowiłam nabyć nowość dla swojego pupila. Puszka wydała mi się zblizona do Feline Porta, które mój kocur uwiebia. Niestety - nawet nie tknął, jedynie powąchał i musiałam wcale nie tanią karmę wyrzucić w całości, bo nie skusił się. Odradzam ten smak zdecydowanie!


+
Zalety:
skład
-
Wady:
cena, nie smakuje kotu
Opinia dodana 08 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

ja jestem zadowolona, większa pojemność a cena podobna do Hiltona. dzielę na 3 i spokojnie starcza mi na o 6-7 tygodni.


+
Zalety:
chłonny, niepylący
Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Nie polecam. Szczotka marnie zbiera sierść.


-
Wady:
żle zbiera sierść
Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Kotek wcina, cena korzystna, ale ogólnie ocena przeciętna, bo sa lepsze karmy.


+
Zalety:
cena
Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Feline Porta - zawsze na tak. karma rewelacyjna

Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Będę testować :)
Zwykłe Leonardo mój kitek wcinał chętnie, myslę, że tym tez nie pogardzi. [totek]

No i przestestowałam i ledwo ruszył

Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

najlepsza puszka dla mojego kota. Aż sie trzęsie gdy nakladam te jedzenie do miski. inusem jest troche zbyt wysoka cena.


+
Zalety:
samo mięsko, witaminy i minerały
-
Wady:
cena
Opinia dodana 19 maja 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

rewelacja!

Wszelkie karmy Bozita (w galaretce) moja kotka po prostu pałaszuje. Maja odpowiednią wielkość, rewelacyjny skład (sama zawartość mięsa + witaminy i minerały). Cena przystępna, choć mogłaby być trochę niższa.


+
Zalety:
skład
-
Wady:
niezbyt poręczne opakowanie
Opinia dodana 23 listopada 2009.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

mój kot potrafi rozgryżć wszystko (dosłownie), obawiam się więc, że mółby i kostke żelową. Dlatego pytam: czy skonsumowanie materiały (żelu) z jakiego jest zrobiona zabawka nie będzie niebezpieczne dla pupila?

Opinia dodana 04 kwietnia 2008.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

A prosze powiedzieć mi jeszcze czy podkładka pasuje równiez do psiaj fontanny ktora jest dostępna w dziale KOTY?

Opinia dodana 24 kwietnia 2007.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

czyli rozumiem - kupujemy oddzielnie fontannę i oddzielnie podkładkę?

Opinia dodana 14 marca 2007.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

no i jestem nawet zadowolona, powiem tylko ze materacyk jest srednim pomyslem tazn powinien byc jakos mocowany do dna gdyz mój kocio ciągle pod niego wchodzi i przekreca na rozne strony - a poidelka to jeszcze nie korzystalam :) [lapka]

Opinia dodana 14 lutego 2007.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

a wiec powiem wam ze jesli narzekacie na to ze "po 2 tygodniach żwirek należy wymieniać" to ludzie pomyślcie??!!!!!!

ja żółtego benka musiałam zdrapywać z kuwety bo się paćka camentowa robiła!!! żwirku silikonowego niewymieniałam ani razu 1,5 tygodnia (co prawda na opakowaniu pisali ze ma wystarczyc na 3) i to dla mnie wspaniala wygoda!!!!

Opinia dodana 04 września 2006.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)