Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika Anonim

Gryzoniom mozna dawac, krolikom- n i e

Podstawa tego produktu sa zboza, dobre w diecie gryzoni lecz niedozwolone w diecie krolikow.
Choc chyba lepiej za te sama cene kupic 2xtyle suszonej a nawet swiezej marchewki i dac po prostu warzywo.


-
Wady:
Zboza - krolikom nie wolno
Mala zawartosc marchewki
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Krolikom lepiej nie dawac

Produkt oprocz samego buraka (co byloby duzo lepsze, suszony- po co dodawac cokolwiek?) zawiera zboza- w diecie krolikow nieodpowiednie.
Bezpieczniej, zdrowiej dla uszu dac po prostu kawalek swiezego lub suszonego buraka.


-
Wady:
Zboze - dla krolikow złe
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Prawie dobrze..

Sklad ma baaardzo dobry jak na taka cene. Jednak mogliby wywalic stad "ziarna zbóż" i bylby ideal. Dobra ilosc wlokna. Dla. Bardziej cierpliwych to mozna te ziarna wybrac lub miec nadzieje ze krolik je po prostu pominie..
W miare dobry dodatek do podstawowego w diecie siana :) mysle ze od 1-2 lyzek stolowych dziennie nic sie nie stanie uszakowi, jesli zje kilka ziarenek zboza


+
Zalety:
Duzo wlokna
Dovry sklad
Niska cena
-
Wady:
Zboza w skladzie
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Slaba pozycja

VL ma sporo lepszych produktow dla krolikow, ten to jeden z ich najslabszych. Zboza w skladzie- niedozwolone w diecie uszaczkow, korowe chrupki i mimo obiecanek "bogatej we wlokno" ma... Za malo tegoz wlokna ;)
Jesli juz, lepiej nie dawac codziennie i w znikomej ilosci, bo moze sie to źle skonczyc dla uszaka.


-
Wady:
Zboza w skladzie
Kolorowe chrupki
Malo wlokna
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Okropny skład - lepiej nie dawac jej uszakom

Zboza w diecie krolikow sa zbedne, wrecz zakazane, co zdaje sie byc ciagle ignorowane przez Vitapol. Trudno uwierzyc ze maja ciagly nadzor wet nad produkcja, weterynarze powinni wiedziec o prawidlowej diecie krolikow.
Bardzo mala ilosc wlokna- szalenie waznego w scieraniu ciagle rosnących zebow. Za duzo tluszczu.


-
Wady:
Zboza w skladzie
Mala ilosc wlokna
Duzo tluszczu
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego! ;)

Kroliki i gryzonie maja BARDZO odmienna diete, no poza wyjatkiem ze "jedza rosliny" w glownej mierze. Kroliki w odroznieniu do gryzoni nie powinny mieć zbóż w diecie, bo ono moze wywolac problemy jelitowe. Zasmucajaca ilosc wlokna, waznego do scierania ciagle rosnących zebow. Slabej jakosci skladniki.
Lepiej nie truc tym swoich pupili, nie spodziewajcie sie super produktu za grosze.


-
Wady:
Zboza w skladzie (niedozwolone dla krolikow)
Mala ilosc wlokna
Slaba jakosc produktu
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zboża w składzie i mało włókna/blonnika

Z tej firmy są lepsze granulaty dla kroliczych dzieci, tutaj mamy niedozwolone w diecie krolikow zboza,ktorych w innym wariancie nie ma.
"VL cuni junior complete" albo "sensitive" są lepsze od tej.
Zła bardzo nie jest, ale w tej cenie mozna znaleźć coś zdrowszego dla uszakow :)


-
Wady:
Zboże
Malo włókna /blonnika
Opinia dodana 30 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zboża i barwniki w składzie

W diecie królika zbóż nie powinno być, tutaj to główny składnik mieszanki. Dodatkowo obecność barwników psuje jakość.
Polecane dawkowanie jest zbyt duże, "siano jako urozmaicenie" - powinno być na odwrót "granulat jako urozmaicenie" ;)


-
Wady:
zły skład
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Brak opisu skłądu na stronie - skład słaby

W internecie dokopałam się do składu:
mleko i produkty nabiałowe,oleje i tłuszcze,produkty uboczne pochodzenia roślinnego (3% mniszka lekarskiego w proszku), zboże.
Króliki NIE trawią mleka i produktów mlecznych, są one 100% weganami co znaczy że produktów odzwierzęcych w ich diecie być nie powinno.

Innych wersji smakowych również lepiej nie podawać królikom. Bezpieczniej podać samo warzywo świeże czy suszone niż te dropsy.


-
Wady:
zły skład, niedostosowany do zdrowej diety królików
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Jeden z nielicznych dobrych produktów Vitapola.
proste, bez żadnych fanaberii. Tylko i AŻ suszone jablko. Super sprawa na przysmaczek w nagrodę : )


+
Zalety:
naturalne, brak chemii
-
Wady:
b r a k !
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Po co tutaj te produkty piekarnicze?

Zboża+owoce by w zupełności wystarczyły, produkty piekarnicze to po prostu zapychacz.
No ewentualnie, gdyby tych produktów piekarniczych było znacznie mniej, to kolba byłaby całkiem dobra.
Raczej nie polecam.


-
Wady:
produkty piekarnicze
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Okropny skład

produkty piekarnicze- jakże bogaty skład...
unikać. dla dobra zwierzaków.


-
Wady:
ubogi, sztuczny, niezdrowy skład, barwniki.
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zły skład

Króliki to 100% weganie - a w składzie możemy zobaczyć jajka :)
Do tego wg kolejności składu (coś czego najwięcej umieszczane jest najpierw) największy udział mają zboża- składniki których w diecie uszaków być nie powinno. Mała zawartość włókna.

Polecane dawkowanie- od tej ilości królik siana nie tknie, a to ono powinno być podstawą żywienia (chyba, że ta ilość to dla jakiegoś ogromnego królika). Od tej ilości ze względu na zboża królik może mieć rewolucje jelitowe. Granulat powinien być tylko dodatkiem do siana = podawane w znikomych ilościach.


-
Wady:
zły skład
zły opis dawkowania
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Zboża w składzie to prawie 50% całości!

Zboża są w diecie królika niedozwolone, tutaj stanowią prawie połowę zawartości opakowania. Mało włókna, duża zawartość białka. Szkodliwe produkty piekarnicze.


-
Wady:
bardzo zły skład
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Fatalny skład!

Zboża w diecie królika i to młodego, który jeszcze nie ma odpowiednio wykształconej flory bakteryjnej? Nic tylko czekać i patrzeć jak królik puchnie od wzdęć w wyniku fermentacji tych zbóż : )
Baaardzo mała zawartość włókna, potrzebnego do ścierania ciągle rosnących zębów. Do tego całkowicie zbędny węglan wapnia.
Bardzo słaba.


-
Wady:
zboża,
mało włókna
zbędny węglan wapnia
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

zawiera składniki niedozwolone w diecie królików

duża zawartość tłuszczu, produkty mleczne i cukiernicze są szkodliwe dla wrażliwych jelit królika.


-
Wady:
tłuste,
produkty mleczne i cukiernicze - szkodliwe dla królików
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dla królików nie polecam

zawiera "produkty cukiernicze" w dużej ilości i produkty mleczne, sporo tłuszczu - dla zdrowia królika lepiej im tego nie serwować


-
Wady:
produkty cukiernicze, produkty mleczne, duża zawartość tłuszczu są dla królika niezdrowe.
zły opis produktu- nie dla królików!
Opinia dodana 29 grudnia 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie