Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika Iga F.

Jopack Ściółka lniana

Z braku innych możliwości kupiłam tą ściółkę dla moich węży i naprawdę się nie zawiodłam. Nie dość, że produkt jest w świetnej cenie, to jeszcze w niczym nie ustępuje drogiemu Aspen Bedding, który dotychczas stosowałam. Kopane przez węże tunele nie zapadają się, ściółka nie pyli, dobrze chłonie wilgoć i nie szkodzi gadom, gdy te przypadkowo pochłoną jej kawałek wraz z pokarmem.


-
Wady:
Brak
Opinia dodana 10 lipca 2020.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Grizzly

Kilkumiesięczne stosowanie tego oleju przyniosło wspaniałe rezultaty- sierść kota jest gładka, aksamitna, nie wypada nadmiernie, a delikatna, kosmetyczna wada na kocim podbródku zniknęła samoistnie, bez konieczności konsultacji z weterynarzem. Poza tym zauważyłam, że nieco przeschnięte dotąd poduszki łap odzyskały właściwy wygląd.
Wśród wszystkich stosowanych dotychczas przeze mnie olejów z łososia (Lunderland, Hunter, Salmopet, Dibo, Oleum) "Grizzly" zawiera najwięcej kwasów Omega-3 i nieco więcej DHA od pozostałych. Innymi słowy po dokładnej analizie jest na pierwszym miejscu.
Następnym razem z całą pewnością kupię większe opakowanie, które na animalia.pl dostępne jest w dziale dla psów.


+
Zalety:
- Zbawienny wpływ na kondycję skóry i sierści;
- Nieprzejrzyste opakowanie, dzięki któremu olej nie traci swoich dobroczynnych właściwości;
- Opakowanie 125 ml jest wydajne przy jednym, małym/średnim kocie, utrzymując zalecenie stosowania codziennego;
-
Wady:
- W moim przypadku niestwierdzone, ale koty, które nie przepadają za ostrym zapachem/smakiem ryb mogą mieć spore obiekcje co do spożycia. Produkt wbrew pozorom jest bardzo intensywny. Jak to tran.
Opinia dodana 16 listopada 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Super

"Catz Finefood" jest jedną z najlepszych mokrych karm jakie znam i śmiało chcę zachęcić do niej każdego posiadacza kotów wszelakiej maści.
Po otwarciu saszetki od razu czuje się przyjemny, słodkawy zapach mięsa i podrobów, a po przełożeniu jej do miski naszym oczom ukazuje się soczysta mielonka z nieprzesadnie dużą zawartością galaretki. Można by samemu z powodzeniem zafundować sobie kanapkę z takim "pasztetem", który -co tu dużo kryć- ma znacznie lepszy skład niż większość konserw dla ludzi.
Informacje o karmie podane przez producenta mówią z resztą same za siebie- bardzo wysoki udział mięsa, bez odpadków takich jak osławione "produkty pochodzenia zwierzęcego", całkowity brak zbędnych w kociej diecie zbóż i innych bezwartościowych wypełniaczy, wkład naturalnych, dobroczynnych mikroelementów, tłuszczy, witamin i minerałów. Na szczególną uwagę zasługuje też duża ilość tauryny, która naszym mruczkom jest niezbędna. do życia.

Mój czteromiesięczny syberyjczyk każdą saszetkę je z ogromnym smakiem na zmianę z suchą karmą "Taste of the Wild" i rośnie zdrowo jak na drożdżach. Jest pełen energii, nie ma żadnych problemów gastrycznych ani skórnych, a wzrastająca sierść jest gęsta, mocna i aksamitna,.

Zdecydowanie i gorąco polecam!


+
Zalety:
- Białko w karmie jest wyłącznie pochodzenia zwierzęcego;
- Bezzbożowa
- Brak glutenu;
- Wysoki udział tauryny;
- Wyprodukowana z najwyższej jakości składników;
- Całkowicie zbilansowana.
-
Wady:
- Brak.
Opinia dodana 27 października 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Super

Wszystkie kabanosy Vitacraft są wręcz pochłaniane przez mojego czteromiesięcznego syberyjczyka.
Ich walcowaty kształt fajnie turla się po kafelkowej podłodze, więc kot (po przedzieleniu przysmaku na pół i małej zachęcie z mojej strony, tj. poruszeniem kabanosa ręką) traktuje ten przysmak jako swoistą zabawkę i gania za nim radośnie po całym domu, co rusz zatrzymując się, by wziąć go w pysk i "pomemłać" chwilę. Przysmak Jest więc doskonały do ćwiczenia wewnętrznej potrzeby polowania, bo tuż po zabawie kot może go zjeść niczym prawdziwą ofiarę! Dobrze sprawdza się też jako ciekawy dodatek do kociej wędki- wystarczy wpleść przysmak za pomocą sznurka do jakiejś zabawki i czekać, aż w naszym pupilu obudzi się tygrys.
Skład kabanosów też jest całkiem przyzwoity, także raz na jakiś czas nie zaszkodzi sprawić nim radości czworonogowi.

Polecam!


+
Zalety:
- Całkiem niezły skład;
- Możliwość dzielenia na w miarę równe porcje;
- Najwyraźniej dobre w smaku;
- Doskonały element gry w polowanie.
-
Wady:
- Szybko się kończą.
Opinia dodana 05 października 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Super

"Catz Finefood" jest jedną z najlepszych mokrych karm jakie znam i śmiało chcę zachęcić do niej każdego posiadacza kotów wszelakiej maści.
Po otwarciu saszetki od razu czuje się przyjemny, słodkawy zapach mięsa i podrobów, a po przełożeniu jej do miski naszym oczom ukazuje się soczysta mielonka z nieprzesadnie dużą zawartością galaretki. Możnaby samemu z powodzeniem zafundować sobie kanapkę z takim "pasztetem", który -co tu dużo kryć- ma znacznie lepszy skład niż większość konserw dla ludzi.
Informacje o karmie podane przez producenta mówią z resztą same za siebie- bardzo wysoki udział mięsa, bez odpadków takich jak osławione "produkty pochodzenia zwierzęcego", całkowity brak zbędnych w kociej diecie zbóż i innych bezwartościowych wypełniaczy, wkład naturalnych, dobroczynnych mikroelementów, tłuszczy, witamin i minerałów. Na szczególną uwagę zasługuje też duża ilość tauryny, która naszym mruczkom jest niezbędna. do życia.

Mój czteromiesięczny syberyjczyk każdą saszetkę je z ogromnym smakiem na zmianę z suchą karmą "Taste of the Wild" i rośnie zdrowo jak na drożdżach. Jest pełen energii, nie ma żadnych problemów gastrycznych ani skórnych, a wzrastająca sierść jest gęsta, mocna i aksamitna,.

Zdecydowanie i gorąco polecam!


+
Zalety:
- Białko w karmie jest wyłącznie pochodzenia zwierzęcego;
- Bezzbożowa
- Brak glutenu;
- Wysoki udział tauryny;
- Wyprodukowana z najwyższej jakości składników;
- Całkowicie zbilansowana.
-
Wady:
- Brak.
Opinia dodana 04 października 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Super

Po dokładnym przeanalizowaniu składu i po długich poszukiwaniach różnych opinii hodowców wreszcie zdecydowałam się na zakup tego produktu i mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepsza karma bezzbożowa z tych sprzedawanych w przystępnej cenie.
"Taste of The Wild" ma mało wypełniaczy, nie zawiera produktów ubocznych, sztucznych składników i konserwantów, a użyty w niej tłuszcz z kurczaka z pewnością jest dodatkowym atutem.
Obecność batatów jest tu co prawda zbędna, ale i tak lepsze to niż mączka kukurydziana czy soja, więc całość zasługuje na piątkę z plusem.

Mój kot je karmę chętnie (na przemian z mokrymi saszetkami "Catz Finefood") i -pomimo moich wielkich obaw odnośnie drobnego rozmiaru kawałków - nie łyka jej, a z przyjemnością rozgryza. Nie do końca jednak jestem przekonana jak zachowa się przy niej inny kot, który ma wybitną tendencję do łapczywego połykania jedzenia.
W każdym razie nieprzyjemny zapach z kuwety przestał być kłopotem, a pupil wygląda na zadowolonego, najedzonego i zdrowego.

Polecam!


+
Zalety:
- Dobra cena;
- Karma bezzbożowa;
- Brak konserwantów;
- Niewielka ilość wypełniaczy;
- Zawiera żywe kultury bakterii i antyoksydanty;
- Obecność tłuszczu kurczęcego;
- Subtelny zapach chrupek;
- Karma dostosowana do każdego etapu rozwoju kota.
-
Wady:
- Niewielkie kawałeczki, które co bardziej łapczywy kot może łykać zamiast rozgryzać.
Opinia dodana 29 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Przeciętne

Dostałam małą paczuszkę w gratisie do zamówienia i owszem, kotu smakołyk pasuje, ale nie szaleje przesadnie na jego punkcie. Właściwie nie dziwię mu się wcale...
Skład niestety nie reprezentuje sobą wiele, a dosadniej rzecz ujmując- jest zwyczajnie tragiczny. Zapach można śmiało określić jako parszywie kitekat'owy, bo trąci chemią na milę. Na rynku można śmiało znaleźć bardziej wartościowe przekąski po podobnej cenie, a z całą pewnością zdrowsze dla żołądków naszych czworonożnych przyjaciół. Ponadto po degustacji wnioskuję, że gdzieś tam producent musiał wcisnąć sól, bo chrupki są naprawdę słone.
Nie wątpię w kocią smakowitość "Dreamies", ale nie skuszę się na ich zakup. Po stokroć w formie nagrody wolę dawać kotu suszone kawałki kaczki, które można kupić na tej stronie.


+
Zalety:
- Smakują zwierzęciu.
-
Wady:
- Zwyczajnie niezdrowe.
Opinia dodana 26 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Świetna

Po dokładnym przeanalizowaniu składu i po długich poszukiwaniach różnych opinii hodowców wreszcie zdecydowałam się na zakup tego produktu i mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepsza karma bezzbożowa z tych sprzedawanych w przystępnej cenie.
"Taste of The Wild" ma mało wypełniaczy, nie zawiera produktów ubocznych, sztucznych składników i konserwantów, a użyty w niej tłuszcz z kurczaka z pewnością jest dodatkowym atutem.
Obecność batatów jest tu co prawda zbędna, ale i tak lepsze to niż mączka kukurydziana czy soja, więc całość zasługuje na piątkę z plusem.

Mój kot je karmę chętnie i -pomimo moich wielkich obaw odnośnie drobnego rozmiaru kawałków - nie łyka jej, a z przyjemnością rozgryza. Nie do końca jednak jestem przekonana jak zachowa się przy niej inny kot, który ma wybitną tendencję do łapczywego połykania jedzenia.
W każdym razie nieprzyjemny zapach z kuwety przestał być kłopotem, a pupil wygląda na zadowolonego, najedzonego i zdrowego.

Polecam!


+
Zalety:
- Dobra cena;
- Karma bezzbożowa;
- Brak konserwantów;
- Niewielka ilość wypełniaczy;
- Zawiera żywe kultury bakterii i antyoksydanty
- Obecność tłuszczu kurczęcego;
- Subtelny zapach chrupek;
- Karma dostosowana do każdego etapu rozwoju kota.
-
Wady:
- Niewielkie kawałeczki, które co bardziej łapczywy kot może łykać zamiast rozgryzać.
Opinia dodana 20 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Świetna

Kuleczka fenomenalnie spełnia swoją funkcję! Nie jest zbyt duża ani ciężka, więc mój trzymiesięczny kociak z łatwością może brać ją do pyska i biegać z nią radośnie po całym domu. Miękkie futerko tej piłki wczepia się w pazury, przez co kot ma dodatkową zabawę z podrzucania nią i wywijania piruetów. Kolejnym atutem jest też fakt, że dźwięk dzwoneczka jest bardzo subtelny, zatem nikomu z domowników ta zabawka nie przeszkadza. Nawet w nocy.
Jeśli kiedykolwiek ulegnie zużyciu z pewnością kupię jeszcze jedną.


+
Zalety:
Niewyczerpalne źródło dobrej zabawy w polowanie
-
Wady:
Brak
Opinia dodana 19 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Dobra

Estetyczna, ładna i -jak na tak niską cenę- bardzo solidnej konstrukcji. Nie za głęboka, wręcz idealna dla kociąt i małych ras.
W moim przypadku kuweta przybyła bez najdrobniejszej rysy, a ramka idealnie się wpasowała. Nie spada i na dobrą sprawę nie łatwo ją zrzucić nawet przy mocniejszym ruchu.
Jedynym minusem jest chyba fakt, że trzeba podłożyć pod jej nóżki podkładkę z gumy lub z innego tworzywa, które zapobiegnie ślizganiu się kuwety po podłodze. W przypadku kuchennych kafelków kocia toaleta zamienia się bowiem w sanki.


+
Zalety:
Ładna, trwała, odpowiednia dla kociąt i małych ras, dobra cena
-
Wady:
Trzeba zainwestować w podkładkę z gumy, jeśli ktoś ma zamiar trzymać kuwetę na kafelkach
Opinia dodana 06 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Świetna

Bardzo dobry produkt.
Mocna, a zarazem lekka miska, która nie ma prawa ślizgać się po kafelkach z racji na grubą warstwę gumy u jej podstawy.
Radzę jednak codziennie dokładnie ją myć, żeby uchronić jej wnętrze przed brzydkim osadem od wilgoci.


+
Zalety:
Lekka i mocna, gruba guma nie pozwala misce ślizgać się po kuchennych kafelkach
-
Wady:
Brak
Opinia dodana 06 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dobry

Drapak jest naprawdę niezły. Stabilny, budka na dole pasuje idealnie dla średniej wielkości kotów (duże mogą się z niego ciut "wylewać"), linki konopne do ścierania pazurów są zwięzłe i dobrze przymocowane do palików, a grzechocząca piłeczka na gumce nie jest głośna i z pewnością jej dźwięk nie będzie przeszkadzał nawet przewrażliwionym uszom. Całość prezentuje się bardzo elegancko. Jedyną wadą tego produktu jest fakt, że przy wkręcaniu górnego palika łatwo ukręcić zatopioną w nim nakrętkę. W moim przypadku tak właśnie się stało, a podkreślam, że nie odznaczam się wielką siłą.


+
Zalety:
Dobry produkt za przystępną cenę. Najlepiej będzie się sprawdzać przy kotach małych i średniej wielkości.
-
Wady:
Łatwo go uszkodzić przy montażu.
Opinia dodana 06 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Dobry

Transporter jest bardzo solidny i dziecinnie łatwy w montażu. Zrobiony jest z dość grubego plastiku, który z pewnością uniesie nawet ciężkiego kota. Metalowe drzwiczki są mocne i nie wyginają się nawet pod silnym naciskiem. Obawiam się jednak, że plastikowe "zaczepy" trzymające drzwiczki mogą po pewnym czasie ulec przetarciu, gdy często będziemy zamykać i otwierać transporter. Dojechał do mnie w nienagannym stanie bez żadnej rysy.


+
Zalety:
Naprawdę dobra jakość za przystępną cenę
-
Wady:
Licho wyglądające zaczepy od drzwiczek
Opinia dodana 06 września 2016.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie