Dla sportowych koni, które nie tolerują wysokiego poziomu skrobi w diecie lub źle reagują na pasze zbożowe/owies.
Mieszanka nie zawiera ziaren zbóż. Sprzyja zachowaniu równowagi psychicznej nadpobudliwych koni.
Szczególnie polecana koniom z tendencją do sztywnienia mięśni i po mięśniochwacie. Bezpieczna i zdrowa w stosowaniu u koni z problemami wrzodowymi. Bardzo dobrze sprawdza się w diecie koni rajdowych i WKKW ponieważ jest wysokokaloryczna i spełnia wymagania energetyczne koni poddawanych dużemu wysiłkowi.
W składzie wysoko strawne włókna "Super-Fibres", które dostarczają długouwalnianej energii oraz wspierają zdrowie przewodu pokarmowego. Wysoki poziom antyoksydantów poprawiających pracę i wydajność mięśni. Wysokiej wartości biologicznej białka, które sprzyjają szybkiej regeneracji mięśni.
RE LEVE to mieszanka stworzona po obszernych badaniach prowadzonych przez dr Stefanie Valberg na University of Minessota i w Kentucky Equine Research w Lexington. Formuła zapewnia dostawę wysokiej wartości biologicznej białka i kultur drożdży.
Posiada certyfikat BETA, jako produkt dla koni zmagających się z chorobą wrzodową
Unikalny pakiet antyoksydacyjny, którego źródłem są naturalne składniki – witamina E, selen i witamina C
Bez dodatku zbóż i lucerny
Zawiera BMC(pochodne alg morskich) - dla wsparcia układu pokarmowego i układu kostnego
Szerokie spektrum witamin i minerałów dla zdrowia
Producent rekomenduje nawilżanie paszy i/lub dodanie sieczki. Re-Leve-Mix można stosować również w formie meszu – w proporcji 1:2 z wodą, czas przygotowania to 10 minut. Paszę można skarmiać na sucho. Średnie dawkowanie to 500g-1kg/100kg masy ciała konia. Pamiętaj o karmieniu według wagi paszy, a nie objętości. Przed wprowadzeniem paszy do diety należy dokładnie zważyć objętości miarek oraz wprowadzać nowe produkty stopniowo, przez okres 3-4 dni. Upewnij się, że koń otrzymuje paszę objętościową (siano lub sianokiszonkę) w prawidłowej dawce - minimum 1%, optimum między 1,5-2% masy ciała oraz ma stały dostęp do świeżej czystej wody i lizawki solnej.