Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Opinie użytkownika Anderia

Bardzo dobry granulat. Karmię nim od jakichś 2 miesięcy i wydaje się sprawdzać tak jak powinien - koń wygląda zdrowo, ma ładną sierść, mimo pory roku nie obrósł długim, matowym futrem, zwłaszcza w porównaniu z innymi końmi. Chętnie zjadany i, co jest największą zaletą, bardzo tani.


+
Zalety:
cena, smakowitość, stosunek jakości do ceny
Opinia dodana 02 stycznia 2015.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Naprawdę bardzo fajne elektrolity. Koń jest na drugi dzień po podaniu ich rześki i energiczny, nawet w upalne lato. Nic nam się nie posypało (np kopyta), więc wierzę, że preparat faktycznie uzupełnia to, co trzeba. Tym bardziej, że mój koń naprawdę obficie się poci. Co prawda mimo bardzo aromatycznego zapachu nie interesuje się nimi w poidle, ale zmieszane ze zmoczoną paszą chętnie "chlupcia".

Aha, i są też bardzo wydajne, podaje się mało, 2-kilowe wiaderko możemy mieć dużo dłużej, niż by się wydawało. :)


+
Zalety:
cena, wydajność, jakość
-
Wady:
-
Opinia dodana 25 października 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Całkiem fajne (i ładne!) ochraniacze, dobrze się piorą, wewnętrzna część skorupy dość odporna na zarysowania, jednak neopren nie daje rady i po jakimś czasie strasznie się strzępi i rozwarstwia, nawet jeśli koń niestrychujący. Pewnie jest to jakaś wada fabryczna, bo już w paru znanych mi kompletach robi się tak w tym samym miejscu (na dole i od wewnątrz), niepokoi mnie tylko to, że w moich dalej się to "babrze".

Duży plus za to, że gumki owszem, oczywiście trochę się rozciągają (ciężko żeby nie), ale niedużo i ochraniacz dalej możemy tak naprawdę zapinać na te same kołki, nawet po użytkowaniu już około pół roku.


+
Zalety:
ładne, łatwe w pielęgnacji, odporna skorupa, gumy wyciągają się tylko minimalnie
-
Wady:
kiepskiej jakości neopren
Opinia dodana 20 września 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Środek dobry, ale nie na wszystkie owady. U nas sprawdził się doskonale przy muchach, meszkach i osach (jeśli już jakieś były), natomiast komary i gzy jak były, tak są dalej po popsikaniu nim. A jako że ta druga grupa owadów zdecydowanie liczniej i częściej u nas występuje, szukam odstraszacza dalej. Tym bardziej, że preparat do najtańszych nie należy i całkiem szybko go ubywa. Zapach jeśli chodzi o mnie mało przyjemny, ale intensywny i długo się przez to utrzymuje; jeśli na danego owada ma działać, to działa.


+
Zalety:
skutecznie odstrasza muchy, meszki, osy, pszczoły, długo się utrzymuje
-
Wady:
cena, brak działania na innych owadach, brak wydajności
Opinia dodana 23 lipca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (0 / 1)

Bardzo dobre musli za nieduże pieniądze. Połączone z owsem i sieczką w zupełności wystarcza energetycznie koniowi użytkowanemu rekreacyjnie 5-6 razy w tygodniu. Smaczne i dobre do przemycania różnych niedobrych suplementów. :)


+
Zalety:
cena, jakość, smakowitość
Opinia dodana 23 lipca 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Niestety, według mnie kiepski. Nie nadaje tej charakterystycznej śliskości, co inne preparaty tego rodzaju, w związku z czym pielęgnacja ogona wcale nie staje się łatwiejsza. W dodatku długo schnie. Ogon i grzywa ładnie się po nim błyszczą, ale tylko w pełnym słońcu, a poza tym jest to efekt krótkotrwały. Przyznać jednak trzeba, że wydajny, tani i ładnie pachnący.


+
Zalety:
cena, zapach, starcza na dość długo
-
Wady:
nie ułatwia rozczesywania włosów, krótko działa, długo schnie
Opinia dodana 02 kwietnia 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Mesz jest bardzo w porządku. Dobrej jakości, ładnie pachnący (z lekką ziołową nutką), łatwy w przygotowaniu, chętnie wcinany (;)). Po zalaniu robi się bardzo śliski, tak że wierzę, że siemienia rzeczywiście w nim nie pożałowano. Koń nie ma żadnych problemów z sierścią. Poza tym, przy dawaniu około 3 razy w tygodniu mesz Marstalla starcza na dość długo. Ode mnie duży plus dla niego.


+
Zalety:
cena, jakość, smakowitość, ilość siemienia lnianego, wydajność
-
Wady:
-
Opinia dodana 02 lutego 2014.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Przestawiłam konia z Baileys Top Line Conditioning Mix właśnie na tę paszę i... nie widzę żadnej różnicy. Hilight jest tak samo dobry w działaniu, smaczny i bogaty w witaminy i minerały jak Baileys. Jedyną różnicą jest to, że w tej paszy mamy nieco więcej granulatu oraz jest bardziej sucha, czyli zapewne mniej melasowana. I oczywiście o 11 zł na worku tańsza - to niewątpliwa zaleta, patrząc na to, że to w zasadzie to samo, co Baileys. :)


+
Zalety:
cena, działanie, jakość, skład, smakowitość
-
Wady:
-
Opinia dodana 27 października 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 1)

Bardzo bogata merytorycznie książka, pełna cennych uwag. I chociaż niektóre poglądy (np co do sposobów przypinania lonży albo stosowanych patentów) moim zdaniem zbyt konserwatywne, to patrząc na wiek autora można mu to wybaczyć na rzecz dużej wiedzy.

Opinia dodana 28 lipca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Naprawdę działa, piękna sierść, a kopyta rosną jak szalone i wygląda na to, że teraz kowal będzie musiał przyjeżdżać na rozkuwanie co miesiąc ;)
Warto dodać, że biotyna jest chętnie jedzona.

Cena wydaje się wysoka, ale jako że podaje się bardzo mało i butelka litrowa długo nie chce się skończyć, w ostatecznym rozrachunku jest korzystna :)


+
Zalety:
szybkie działanie, wydajność, smakowitość
Opinia dodana 16 czerwca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Fajna sieczka. Rzeczywiście pachnie nieco jak sianokiszonka (moje pierwsze skojarzenie), ale koń chętnie je. Skład ma prosty, nieurozmaicony i nie ma w nim żadnego "wow", ale ja nią karmię z innych względów (żeby koń jadł mniej łapczywie i bardziej "szanował" paszę czyli nie wyrzucał ze żłobu), więc na walorach smakowo-składowych aż tak bardzo mi nie zależy. Aha, warto dodać, że wbrew pozorom 12,5 kg to nie worek, to wielki wór ;)


+
Zalety:
wydajność, cena, smakowitość
-
Wady:
bywa, że zbyt mocno się lepi
Opinia dodana 16 maja 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)

Bardzo fajny popręg w dobrej cenie. Jakością wykonania nie odbiega od Kieffera za ponad 200 zł. Miły w dotyku neopren, nie obciera konia, dobrze się pierze, sprzączki nie rdzewieją. Gumy na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe paski, nie rozciągają się w ręku, już chciałam reklamować, bo przecież miał być popręg z gumami, a dali bez... Natomiast przy zapinaniu i podciąganiu popręgu już na koniu czuć, że jednak te gumy są.
Zasadnicza zaleta - 65 cm to rzeczywiście 65 cm :)


+
Zalety:
stosunek jakości do ceny, wykonanie, rozmiarówka
-
Wady:
o ile to można nazwać wadą - gumy udają, że ich nie ma ;)
Opinia dodana 05 maja 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (2 / 0)

Preparat bardzo dobrze działa, znacznie wyciszył mi nerwowego konia. Szybko widać efekty. Wygodny w podawaniu (granulat), chętnie jedzony. Niestety, patrząc na dawkowanie i krótki czas, na jaki starcza wiaderko (2 tygodnie), niezbyt się opłaca.


+
Zalety:
szybkie działanie, wygodny w podawaniu, smakowity
-
Wady:
cena, dawkowanie
Opinia dodana 02 maja 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Super kalosze na co dzień, tanie, proste i absolutnie ich nie szkoda :) Na pewno na plus jest to, że ten neopren szybko schnie i po każdym użyciu można je umyć, a na drugi dzień już mieć suche (nawet zimą). Trochę się strzępią, ale jako że są nieobszyte i za tę cenę, to nie widzę w tym niczego dziwnego. Rzep jest tak mocny, że aż ciężko odpiąć. Łatwa do zrozumienia rozmiarówka, porównywalna z innymi firmami.


+
Zalety:
trwałość, cena, łatwość pielęgnacji, mocne rzepy, normalna rozmiarówka
-
Wady:
po jakimś czasie mało atrakcyjna estetyka ;)
Opinia dodana 28 kwietnia 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 1)

Bardzo dobrze natłuszcza kopyta, ładnie pachnie, wydajny. Jak za tę cenę, to już w ogóle super :)


+
Zalety:
cena, działanie, zapach, wydajność
Opinia dodana 28 kwietnia 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo fajna jakościowo derka, nie do porwania nawet przez zabawowe towarzystwo z padoku, dobrze się pierze. Przyczepiłabym się tylko do zapięć na klatce piersiowej - niestety chyba na każdym koniu materiał podwija się, przez co odkrywa się klatka. Mogłoby to wszystko lepiej leżeć.


+
Zalety:
jakość materiałów, cena, łatwa do utrzymania w czystości
-
Wady:
podwijające się zapięcia na klatce piersiowej
Opinia dodana 14 marca 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Bardzo dobry mesz. Po zalaniu wrzątkiem łatwo robi się "glut" z siemienia lnianego. Jest smaczny, lekkostrawny i składniki są świetnej jakości. Bardzo ładny zapach, koń mało z boksu nie wyskoczy jak go czuje ;) Poza tym starcza na dość długo.


+
Zalety:
smak, zapach, konsystencja, jakość składników, stosunek jakości do ceny, wydajność
-
Wady:
brak
Opinia dodana 02 lutego 2013.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie (1 / 0)