Skład Eggersmann Rosse Kur 4kg:
35,7 % otręby pszenne, 17,0 % makuch lniany, 14,6 % jęczmień, 7,0 % kukurydza, 7,0 % melasa z trzciny cukrowej, 4,2 % węglan wapnia, 1,5 % młóto słodowe, 1,0 % drożdże piwne, 0,9 % chlorek sodu, 0,4 % tlenek magnezu
Analiza Eggersmann Rosse Kur 4kg:
17,50 % białko surowe, 2,70 % tłuszcz surowy, 6,90 % włókno surowe, 14,50 % popiół surowy, 2,00 % wapń, 0,60 % fosfor, 0,40 % sód, 0,50 % magnez, 3,30 % lizyna, 7,80 % metionina
Dodatki żywieniowe w 1 kg: 100.000,00 I.E. witamina A (3a672a), 6.000,00 I.E. witamina D3 (3a671), 5.500,00 mg Witamina E (3a700), 240,00 mg witamina C (3a312), 12,00 mg witamina B1 (3a821), 16,00 mg witamina B2 - ryboflawina, 8,00 mg witamina B6 - chlorowodorek pirodyksyny (3a831), 120,00 mcg witamina B12 cyjanokobalamina, 12,00 mg niacyna (3a314), 80,00 mg pantotenian wapnia, 2.400,00 mcg biotyna (3a880), 12,00 mg kwas foliowy (3a316), 2.000,00 mg chlorek choliny (3a890), 165,00 mg żelazo (3b103) (siarczan żelazawy monohydrat), 270,00 mg mangan (3b502) - tlenek manganowy, 420,00 mg tlenek cynku (3b603), 65,00 mg miedź (3b405) (siarczan miedzi pięciowodny), 1,50 mg selen (E 8) - selenian sodu, 3,30 mg bezwodny jodan wapnia (3b202), 4.000,00 mg beta-karoten (3a160a), 7620,00 mg DL-Metionina (3c301), 26.460,00 mg monochlorowodorek L-lizyny, tech.czysty (3.2.3)