Rejestracja Logowanie Koszyk (Pusty) Pomoc Kontakt











Zdjęcie CatIt Poidełko fontanna dla kota z miseczką  dla kotów i psów 3.0l

CatIt Poidełko fontanna dla kota z miseczką dla kotów i psów 3.0l PROMOCJA

 
Liczba ocen: 81, w tym 74 recenzji.
Przeczytaj recenzje
 
Id: 103-50050
EAN: 0022517500507, 5902205081158, 022517500507,
W ofercie od 14 lutego 2004
Cena sugerowana: 215,00 zł
Cena bez rabatu: 199,00 zł
Promocja: rabat 15 %
Cena promocyjna: 169,15
 
Dostępność:
24h
Aktualnie w koszyku masz 0 szt.
Dodaj produkt do Ulubionych

Podobnie jak ludzie, także zwierzęta potrzebują wody stanowiącej niezbędny składnik pożywienia. Ponieważ woda składa się na ok. 70% masy ciała kota lub psa, konieczne jest zachęcanie zwierząt do stałego uzupełniania rezerw wody w organizmie jako gwarancji zdrowia i dobrej kondycji.




Poidełko wodospad CatIt zaspokaja potrzebę zapewnienia zwierzętom domowym stałego dostępu do czystej i świeżej wody do picia. Cyrkulująca woda wystawiona na szerokopowierzchniowy kontakt z tlenem zawartym w powietrzu zachowuje świeży smak, jest chłodna i podlega stałej filtracji z korzyścią dla zdrowia zwierząt domowych. Zachęcanie kota do picia większej ilości wody zapewnia prawidłowe funkcjonowanie nerek i może zapobiec tworzeniu kamieni nerkowych oraz występowaniu chorób dróg moczowych.
Produkt polecany jest przez lekarzy weterynarii.



Jak działa fontanna?
- Duże pole powierzchni zwiększa nasycenie wody tlenem. Zwiększona powierzchnia styku wody z powietrzem oznacza lepsze warunki rozpuszczania tlenu w wodzie, zapewniając odświeżenie wody i poprawę jej smaku.
- Przepływ wody z cyrkulacją zapewnia stały ruch wody, chłodząc ją (chłodniejsza woda jest chętniej pita przez zwierzęta) oraz w skuteczny sposób przyciąga uwagę zwierząt, budząc ich zainteresowanie.
- Szerokopowierzchniowa strefa poidełkowa: zwierzę może pić wodę bezpośrednio z miseczki lub kopułki poidełka. Z poidełka może korzystać kilka zwierząt równocześnie.
- Wymienny filtr o podwójnej funkcji: filtr mechaniczny usuwa zanieczyszczenia, resztki pokarmu, sierść oraz osady, natomiast komora z węglem aktywnym polepsza smak wody, usuwa nieprzyjemne zapachy i wchłania inne zanieczyszczenia zawarte w wodzie wodociągowej.
- System niskonapięciowy z ochronną osłoną z tworzywa sztucznego, chroniącą przewód zasilający przed zetknięciem z kopułką wodną oraz przed nadgryzieniem przewodu przez zwierzęta.
- Łatwe do czyszczenia i utrzymania w higienicznym stanie.



Uwaga, BONUS! Do poidełka dodawana jest do kompletu miska na suchą karmę.

Na poidełko fontannę CatIt udzielana jest dwuletnia gwarancja od daty zakupu.


poidełko z filtrem i automatyczną cyrkulacją wody, zachęcające kota do wypijania większej ilości wody - produkt polecany przez lekarzy weterynarii

UWAGA! Fontanna niebieska CATIT nie różni się niczym od fontanny czerwonej DOGIT - są to identyczne produkty o tych samych wymiarach i właściwościach. Jedyna różnica to kolor.




Przykładowy film pokazujący jak czyścić pompkę:


według mnie rewelacja - kot nie chciał pić wody z miski, wskakiwał do umywalki, wanny etc., żeby się napić, ale wody z miski nie ruszał. kupiłam mu tę fontannę i się skończyło, a co najlepsze - teraz fontanna leży schowana w pudełku, a on pije wodę z misek - jakoś go nauczyła:)

fontanna jest bardzo cicha, a jeżeli zaczyna hałasować, to znak, że jest w niej za mało wody. ja myłam dość często i nie miałam problemu z doprowadzeniem jej do porządku, montaż też prosty, więc szczerze polecam!:)

Zdjęcia produktu:
Autor: almondova ( 88 opinii )

Opinia dodana 11 lipca 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Catit fontanna dla kotów 3l - funkcjonalna, ale nieergonomiczna

Catit to moja "pierwsza" fontanna i mogę powiedzieć, że bylem z niej bardzo zadowolony. Koty bardzo chętnie piły wodę z niej i faktycznie piły jej znacznie więcej niż w przypadku klasycznych miseczek.
Praca pompki jest słyszalna z sąsiedniego pokoju przy otwartych drzwiach, ale nie jest denerwująca i mi osobiście nie przeszkadza. Są głośniejsze np: Drinkwell czy Pioneer pet.
Filtr w fontannie jest inteligentnie umieszczony - naprzeciwko pompki i pomaga w oczyszczaniu wody z sierści i brudu zanim trafi ona do pompki i ją zapcha, ale nie wyłapuje całości ze względu na odległość od samej pompki.
Funkcjonalność fontanny jest słaba. Ilość wody w misce jest śmiesznie niska - po opróżnieniu się kopułki - trzeba ją napełnić tego samego dnia, napełnianie raz czy dwa razy dziennie miski nie jest wygodne.
Kopułkę napełnia się powoli, jest ciężka i niewygodna. Kabelek trzeba przewlec przez środek fontanny, co sprawia, że wyjęcie pompki do czyszczenia jest kłopotliwe i niewygodne.
Fontanna ma dużo części ruchomych, które można zgubić, a sposób w jaki woda spływa do miski pozostaje dla mnie tajemnicą. Np: tajemniczy grzybek wkręcany na szczyt kopułki - w moim odczuciu całkowicie zbędny.
Fontanna również działa dość wybrednie. Raz woda spływa po całej kopułce dużym strumieniem, raz tylko cienkim strumyczkiem po boku kopułki i bardzo niechętnie jeśli w ogóle da się rozprowadzić po całej kopułce.
Instrukcja mówi, żeby napełniać wodą tylko kopułkę, i pozwolić jej spłynąć do miski ale moim zdaniem to głupota... lepiej jest napełnić od razu miskę i zapewnić sobie, że woda wystarczy na dłużej, podczas gdy napełnienie miski opróżni mniej więcej 1/3 kopułki - skracając czas do kolejnego napełniania.
Czyszczenie tej fontanny to prawdziwa porażka. Jest w niej tyle zakamarków, gdzie nie sięgniemy nawet szczoteczką do zębów, plastik przyciąga kamień jak magnes, a próba wyszorowania lub zdrapania go pozostawi w fontannie bruzdy, które będą zbierać kamień, którego nie doczyścimy nawet odkamieniaczem.
Szybko się brudzi i nie daje się doczyścić do końca. Kształt miski jest dla mnie zagadką - nierówna powierzchnia utrudnia czyszczenie mi a moim kotom picie... czemu nie ma po prostu miski jest dla mnie tajemnicą.
Kopułka stanowi pewien hazard - jeśli coś jej dotknie podczas pracy (np: pałętający się kabel, albo coś co przypadkowo ustawi się obok fontanny) woda rozleje się elegancko po całej podłodze (dzięki bogu za podkładkę z krawędzią).
Niemniej jednak była to pierwsza fontanna na rynku, ma duża pojemność i świetnie się sprawdza przy wielu kotach. Pracuje stosunkowo cicho i jeśli regularnie czyścimy pompkę to będzie nam służyć przez wiele lat (moja służyła mi przez ponad 4 lata i jest nadal sprawna).
Osobiście jednak wybrałbym coś z konkurencji, kiedy miałbym kupić nową fontannę (i tak właśnie zrobiłem).


+
Zalety:
duża pojemnośc, dość cicha (ale nie bezgłośna praca), dobrze zaprojektowana lokalizacja filtra
-
Wady:
fatalna w czyszczeniu, zbiera brud jak magnes, niewygodna w napełnianiu i demontażu
Zdjęcia produktu:
Autor: Makonar ( 334 opinii )

Opinia dodana 08 kwietnia 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 1 / 0 )

hmmm...

kupiłam je w sierpniu 2010 r. na początku koty jak zaczęły pić to piły. Jeden z miski, drugi zlizywał wodę z kopułki.
Wszystko było ok.
Ale potem zaczęły się schody.
Nie z kotami tylko z poidełkiem.
Zużycie prądu niezauważalne, hałas żaden. Montaż - proste jak budowa cepa. ładne wykonanie.
Po 2 miesiącach wymieniliśmy filtr, było ok. Niestety kolejna wymiana filtra była juz po miesiącu, a potem wyszlo, ze powinnam je myć co 3-5 dni bo albo cos jest nie tak z pompka albo cos jest nie tak z nie wiem czym - dziala, woda niby plynie ale chyba słabo bo po 3 dniach robi się mętna i śmierdząca (leje wode z filtra brita lub przegotowana) a to powoduje, ze koty nie chca jej pic. Niestety z powodu konstrukcji tej zabawki rozbieranie jej, mycie i skladanie zajmuje sporo czasu, ktorego niestety nie mam ani ja ani mąż. A koty musza pić wode. młody jak z poczatkiem przestal dopraszac sie o wode prosto z kranu to niestety znowu zacząl. Poidełko zostało schowane do szafy, szkoda inwestycji w to urzadzenie i filtry - niestety nie moge pozowlic sobie, zeby koty nie pily wody bo smierdzaca. Wole kilka razy dziennie zmieniac wode w misce - szybciej, latwiej i bez nerwow.
Najchetniej odsprzedałabym to ustrojstwo...

Autor: MajkaB ( 34 opinii )

Opinia dodana 07 lutego 2011.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 1 / 0 )

Poidełko mam już chyba dwa lata, i choc poczatkowo futerka podchodzily do niej jak do jeza, czyli ostroznie i nieufnie :-) to teraz jest to czasem ich centrum towarzyskie: napic sie wody, pobawic woda splywajaca z kopulki, posiedziec przy szumiacej wodzie, nawet jako przeszkoda do przeskakiwania sie nadaje. Do brz
Faktycznie, mycie jest troche niewygodne - mnostwo zakamarkow, kabel uniemozliwiajacy swobodne obracanie przy myciu.
Moze sie komus przyda kilka praktycznych rad: warto zmieniac filtr regularnie, zeby uniknac oslizglego osadu, jaki potrafi woda zostawic (a przez to i woda mniej nadaje sie do picia przez koty); przy myciu warto pamietac o oczyszczeniu rowniez i pompki, bo mimo filtra potrafia sie tam dostac klaki i blokowac, a wtedy pompka dziala anemicznie; filtr tez trzeba dokladnie wlozyc tam gdzie jego miejsce, zeby nie wystawal - inaczej kopulka bedzie sie chybotac i nie bedzie dzialalo automatyczne podaanie z niej wody do glownego zbiornika; nie dopuszczac do niskiego poziomu wody w kopulce i w calym poidelku - malo wody w kopulce to gorsze przyleganie do urzadzenia i mniej efektywne wyrzucanie wody na kopulke, a niski poziom wody w glownym zbiorniku moze zaszkodzic pompce :-(

Autor: Gocha17 ( 7 opinii )

Opinia dodana 14 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

Jest to pierwsze poidełko-fontanna, które kiedykolwiek zakupiłam.
Złożenie go w całość nie było problemem - łatwe.
Głośność - jest głośne, gdy zaczyna być za mało wody - raczej zaleta, bo działa informacyjnie :)

Zaletą jest to, że kot zaczął więcej pić i nie sterczy nad kranem.

Wady:
- trudne w czyszczeniu - ma tyle zakamarków, załamań, szparek, dołków, górek, że przy wymianie wody wyczyszczenie jest pracochłonne – a trzeba często czyścić, inaczej kot znów stoi nad kranem :(.
- niezbyt praktyczne przy podnoszeniu i stawianiu gdy zawiera wodę - niezbyt poręczne.

Wydaje się, że praktyczniejsze byłoby coś prostszego w formie, np. Trixie Cool Fresh.


-
Wady:
trudne w czyszczeniu
Autor: gosik2 ( 10 opinii )

Opinia dodana 14 września 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie

fontanna

mam takie pytanie czym jest zasilana ta fontanna? próbowałam się doczytać ale nigdzie nie znalazłam na ten temat informacji. Proszę o wyjaśnienie.

Autor: marlep ( 2 opinie )

Opinia dodana 24 czerwca 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 1 / 1 )

Sposób na kamień (?)

Witam, czy ma ktoś sposób na kamień który osadza się w rożnych zakamarkach fontanny? Używam wody z kranu. Oprócz czyszczenia jestem bardzo zadowolona z fontanny, używamy ok 2 lat. Dziękuje za pomoc.

Autor: gosiula79 ( 32 opinii )

Opinia dodana 03 kwietnia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 0 / 1 )

Jest świetna jako "pierwsza" fontanna.

Gdy zamieszkał z nami Markiz sądziliśmy, że fontanny kupują już naprawdę nawiedzeni 'kociarze'. Po około 4 miesiącach puszczania kotkowi wody z kranów zmieniliśmy zdanie.
Ta fontanna jest naprawdę dobra. Jednak pierwsze wrażenie było fatalne: mało brakowało abym połamał ją już przy składaniu - podszedłem do sprawy 'siłowo', potem jakieś 2 godziny poziomowania i manipulowania kopułką bo warczała jak traktor. To wszystko przez brak doświadczenia, brak polskiej instrukcji obsługi (kupiliśmy w grudniu 2009) i czytanie niektórych opinii tutaj zamieszczonych.
Tak naprawdę to:
1) złożenie jest bardzo proste, producent wszystko zaplanował tak, żeby nie używać siły więc jeżeli czujesz, że się 'napinasz' to STOP (coś robisz nie tak :)
2) kopułki prawie wogóle nie trzeba poziomować i nie warczy jak traktor jeżeli przed pierwszym użyciem nalejemy wody do podstawki a potem do kopułki i ją poprawnie założymy (dużym pazurkiem do bolca :)
3) fontanna działa cichutko - gdy w domu jest całkowita cisza to słychać trochę taki dźwięk jak startera od jarzeniówek;
4) nasz kotek woli gdy woda spływa strużkami a nie równomiernie po kopułce (i do takie regulacji używam tego korka u góry do poziomowania ;)
Polecamy fontannę jako pierwszą z uwagi na relację cena - jakość a poza tym jest naprawdę cichutka i estetyczna. Można kupić coś lepszego (tzn. z strumieniem wody takim jak z kranu) ale wtedy trzeba wydać minimum 100 zł więcej. Serdecznie pozdrawiamy

Autor: wanderer ( 17 opinii )

Opinia dodana 10 stycznia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 2 / 0 )

Dobrej jakości produkt, porządnie wykonany.
Niestety, napełnianie wodą wymada wyjęcia kopułki a następnie jej dokładniego wypoziomowania.
Zadanie dla cierpliwych ;)
Przy pierwszym myciu wypadło mi coś jakby malutka zielina zatyczka, która do niczego nie chciałą pasować...
Pożegnałam catita i kupiłam fresh flow. Kolosalna róznica.


+
Zalety:
duża powierzchnia ściekającej wody, dobre wykonanie, dekoracyjny wygląd
-
Wady:
kłopotliwa w napełnianiu i myciu
Autor: gagulec ( 58 opinii )

Opinia dodana 06 stycznia 2010.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 0 / 1 )

ja zrobiłam tak
włączyłam fontanne i regulowałam stopniem dokręcenie tego grzybka na górze kopułki
pomogło [rotfl]

Autor: dagal ( 6 opinii )

Opinia dodana 20 kwietnia 2009.

Czy ta opinia jest pomocna? tak | nie ( 0 / 1 )
Oglądasz tylko pierwsze 10 recenzji, » pokaż wszystkie 74
Ile kosztuje dostawa produktu?
Koszt dostawy uzależniony jest od sposobu wysyłki lub odbioru osobistego, oraz od innych produktów w zamówieniu. Koszt dostawy może wynosić od 5zł w Warszawie, 10zł na pozostałym terenie Polski. W niektórych przypadkach dostawa jest gratis. Odbiór osobisty jest gratis.
Jak mogę zapłacić?
Oferujemy kilka sposobów zapłaty. Przy odbiorze towaru, przelewem na nasze konto, oraz kartą płatniczą przez internet. W przypadku płatności z góry (przelew, karta) termin płatności wynosi do 10 dni.
Czy mogę zwrócić zakupiony produkt?
Każdy konsument może zwrócić dowolny produkt w terminie do 14 dni od momentu otrzymania zamówienia. Wyjątki stanowią: produkty przygotowywane na konkretne zamówienie (przycinane osłonki na kable, derki szyte na wymiar, itp), oraz produkty dostarczane w zapieczętowanym opakowaniu, jeśli zostały otwarte (np. kosmetyki, kremy, pasty, puszki, itp.) i ich zwrot jest niemożliwy ze względów zdrowotnych lub higienicznych.

Masz inne pytanie?

Masz inne pytania dotyczące tego produktu? Skontaktuj się z nami przez poniższy formularz.

Treść pytania:

Twój e-mail: